Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Tudose se implică în problema penitenciarelor. Ce i-au cerut liderii de sindicat

premier sindicate snlp

Liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP), Ştefan Teoroc, a declarat, joi, că i-a solicitat premierului ca suma care ar urma să fie tăiată la rectificarea bugetară din alocările pentru penitenciare, respectiv 57 de milioane de lei, să rămână în bugetul dedicat sistemului pentru încadrări şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Vezi și: Premierul Mihai Tudose dă ULTIMATUM băncilor: S-a TERMINAT! Nu suntem naivi!

"La rectificarea bugetară vom pierde bani şi vom pierde bani mulţi, pentru că ştim care este problema din punct de vedere bugetar a ţării. Ministerul Finanţelor Publice încearcă să recupereze bani de peste tot. În ce ne priveşte, avem 57 de milioane (de lei - n.r.) care trebuie tăiaţi din buget. Am cerut premierului să-i lase acolo unde sunt, să încercăm să facem încadrări, să îmbunătăţim condiţiile de muncă", a susţinut Ştefan Teoroc, joi, la finalul întrevederii cu premierul Mihai Tudose la sediul Guvernului, la care au participat şi alţi sindicalişti, potrivit agerpres.ro.

Liderul SNLP a precizat că bugetul alocat sistemului penitenciar este "substanţial mai mic decât anul trecut".

SNLP a solicitat modificarea statutului personalului, care să se numească Poliţia Penitenciarelor, crearea de posturi noi şi angajări, majorări salariale la fel ca la militari şi poliţişti, construirea a două penitenciare noi şi soluţii pentru cele existente.

Vezi şi: Reacții de revoltă după ce TVR a jignit milioane de români: 'Încalcă toate normele elementare ale audiovizualului'

"Pe lângă asta, avem pensionări şi blocare de posturi vacante pe care deocamdată nu putem să le scoatem la concurs, decât ce e aflat în derulare. Problema nu e deloc simplă", a adăugat Teoroc. 

Liderul SNLP a subliniat că sindicaliştii din ANP nu vor renunţa la acţiunile de protest anunţate până nu se va materializa ceva din cele promise la întrevederea cu prim-ministrul.

La întâlnirea cu premierul au mai participat Sorin Dumitraşcu, liderul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, iar din partea guvernamentală ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.