Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, anunț crucial în politica românească

liviu dragnea psd

Liviu Dragnea a anunțat deciziile luate de Comitetul Executiv Național al partidului reunit la Sinaia. El a anunțat că PSD nu se va prezenta la alegerile locale dacă Guvernul va schimba legea ca în loc de un tur să fie două și că partidul va face doar alianțe la nivel local cu UNPR și ALDE, dacă se vor înțelege.

Citește și: DNA anunță deschiderea primului mega-dosar al anului. Cade ultima redută a UNPR

”În ceea ce priveşte politica de alianţe a PSD, am decis joi că vom propune UNPR un proiect de acord de colaborare care să dea posibilitatea tuturor organizaţilor PSD şi UNPR ca acolo, unde consideră că este eficient pentru procesul electoral şi se măresc şansele de câştig în alegeri, pot încheia alianţe electorale în condiiţile cele mai bune din punct de vedere al şanselor de câştig. De asemenea, vom propune un acord şi colegilor din ALDE, care să cuprindă aceleaşi condiţii. Nu vom face alianţe electorale cu alte formaţiuni politice. Dacă colegii din UNPR vor agrea prpunerea noastră, vom semna acordul cu ei. Separat dacă cei din ALDE, vom semna acordul cu ei, dar cu nimeni altcineva nu vom încheia alianţe electorale.

Citește și:DOVADA că PSD iubește votul în două tururi. Declarații SURPRINZĂTOARE ale unor lideri ai partidului

Am discutat şi despre acţiunea profund nedemocratică iniţiată de PNL şi de presiunile pe care PNL le exercită asupra Guvernului apolitic pentru a modifica legea alegerilor locale. Decizia noastră e foarte clară. În cazul în care, prin mijloace abuzive şi nedemocratice, s-ar putea schimba această lege, PSD nu va participa la alegerile locale. Guvernul nu are de ce să devină instrumentul PNL.

Citește și: Cristi Borcea a dat o nouă lovitură: Are o amantă foarte tânără și în Constanța

Dacă se schimbă legea, pur și simplu nu participăm. De asemenea, să discutăm despre poziţia noastră faţă de această năstruşnicie a liberalilor cu legea în două tururi pentru primari. Două tururi vor astăzi, mâine s-ar putea să dorească trei tururi. (...) Noi riscăm foarte mult să aruncăm ţara în aer. România acum reprezintă o insulă de stabilitate apreciată de absolut toată lumea în zonă şi pentru Primăria Capitalei, oamenii ăştia sunt în stare să tulbure această stabilitate care ne este foarte benefică. Nu cred că guvernul își permite instabilitate în țară. Dacă cineva vrea ca cel mai mare partid din țară să nu participe la alegeri, atunci așa o să fie.

Nu contează cine are mai multe avantaje. PSD va câştiga alegerile dacă va participa, dar tragem acest semnal de alarmă pentru că vrem reguli democratice, stabilitate. Când ne convine, facem compromisuri? Nu ne convine asta. De la ALDE de la partid s-a transmis aceeaşi abordare ca şi noi.

Citește și: SEX Ce se mai discută în ședința Consiliului General al Primăriei București: Propuneri de partide de sex pentru mai multe femei / VIDEO

Nu a fost iniţiativa PSD, aici nu vorbim de modoficarea legislaţiei ci printr-o lege privind finanţarea partidelor. Nu trebuie să se confunde modificarea legii electorale cu cea a finanţării partidelor.

Ştiţi câte turui sunt în Statele Unite? Un singur tur. E o ţară democratică. Noi câştigăm şi în 4 tururi. În primul tur sunt voturi pozitive, în al doilea tur sunt negative. Nu are nimeni adevărul absolut. Nu e o soluţie la nivel mondial. Dacă în aprilie vine cineva de la PNL şi spune să modificăm din noi, apoi cu o săptămână înainte. Ce facem?

Cu UNPR vom discuta dacă facem alianță la alegerile parlamentare abia după alegerile locale.”, a anunțat Liviu Dragnea.

Citește și: Iată ce LOCURI SECRETE a decis Google să ȘTEARGĂ de pe Google Earth

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.