Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea îl scoate pe Dacian Cioloş la lecţie / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dacian Cioloș

Dacian Cioloş a fost prezent astăzi în Parlament pentru a prezenta evoluţia situaţiei economice a României în timpul guvernării tehnocrate. Premierul a fost recent convocat în faţa Parlamentului de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care s-a arătat îngrijorat de starea economiei româneşti.

Liviu Dragnea a subliniat că guvernarea PSD a fost una eficientă. Practic, ca urmare a intrării PSD la guvernare şi odată cu tăierea unor taxe (precum TVA-ul) şi creşterea pensiilor şi a salariilor, economia românească a devenit din nou funcţională. Conform liderului PSD, pentru prima dată după multă vreme, creşterea economică s-a manifestat nu doar în statistici raportate de guvern ci şi în buzunarele românilor. Liviu Dragnea a punctat şi că această moştenire lăsată în urmă de guvernul PSD ar fi trebuit continuată de actualul cabinet. Din nefericire, lucrurile nu au stat deloc aşa.

Privind comparativ, este evident că liderul PSD are dreptate. Guvernarea Dacian Cioloş a dublat aproate aieratele, de la 86 de miliarde de lei în timpul guvernării PSD la 154 de miliarde de lei în timpul guvernării tehnocrate. Deficitul de cont curent a crescut de şapte ori sub conducerea lui Dacian Cioloş. Acelaşi guvern tehnocrat a ratat întu totul miza absorbţiei fondurilor europene. Dacă PSD a reuşit să atragă, doar în 2015, 5.2 miliarde de lei, în 2016, guvernul tehnocrat a atras doar 0.5 miliarde de lei. În timpul guvernării Dacian Cioloş, România se îmrpumută pe pieţele externe la o dobândă cu 9.2% mai mare faţă de 2015.

Liviu Dragnea a tras un puternic semnal de alarmă şi în ceea ce priveşte situaţia companiilor româneşti. Preşedintele PSD a atras atenţia asupra faptului că guvernul a oferit în chip premeditat scheme pentru ajutoare de stat către 6 companii multinaţionale, restul companiilor româneşti care au depus dosare eligibile de finanţare fiind ignorate. Din acest motiv, industria Românească a avut de suferit, câtă vreme investitorii români ar fi urmat să construiască 25 de fabrici în 17 judeţe din România.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.