Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lukașenko face anunțul care schimbă raportul de forțe: 'Zeci de arme nucleare rusești staţionează pe teritoriul Belarus'

Aleksandr Lukasenko

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat că mai multe zeci de arme nucleare rusești sunt desfășurate în Belarus.

"Câteva zeci dintre cele mai moderne arme nucleare", a declarat șeful statului la Adunarea Populară a Belarusului de la Minsk, joi, relatează Interfax.

El a spus că este important să se desfășoare arme tactice pe teritoriul Belarusului.

"Este posibil ca armele strategice să nu fie returnate aici. Dar armele tactice ies din discuție - trebuie să fie pe teritoriul Belarusului", a spus Lukașenko.

Liderul belarus Lukaşenko consideră că există condiţii propice pentru tratative de pace între Ucraina şi Rusia

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat joi că în prezent există condiţii propice pentru ca Ucraina şi Rusia să înceapă tratative de pace întrucât există un impas pe linia frontului, relatează Reuters, care citează agenţia de presă rusă TASS, relatează Agerpres.

Lukaşenko a declarat că textele preliminare discutate de oficialităţi ruse şi ucrainene în Turcia, în primele săptămâni ale războiului izbucnit în februarie 2022, pot servi drept punct de plecare în negocierile de pace.

Potrivit şefului statului belarus, citat de TASS, ar putea fi o ''catastrofă'' dacă Rusia ar utiliza arme nucleare ca retaliere pentru acţiunile Occidentului.

El a adăugat că Occidentul efectuează în mod constant operaţiuni de recunoaştere aeriană deasupra teritoriului belarus, fiind identificate până la 50 de zboruri de spionaj în fiecare săptămână în apropierea frontierelor Belarusului.

Posibile incidente

Preşedintele belarus a apreciat că probabilitatea unor incidente la graniţa dintre Belarus şi Ucraina este destul de ridicată şi a precizat că ţara sa a mutat mai multe batalioane deplin operaţionale din regiunea Vitebsk în zona frontierei cu Ucraina. Aproximativ 120.000 de militari ucraineni sunt desfăşuraţi în apropierea graniţei cu Belarus, potrivit liderului de la Minsk.

Pe de altă parte, Aleksandr Lukaşenko a dat asigurări Poloniei că nu trebuie să se aştepte la acţiuni agresive din partea ţării sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.