Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Malta: UE este mai unită ca niciodată în ceea ce priveşte Brexitul

Uniunea Europeană este mai unită în politica sa privind părăsirea blocului comunitar de către Marea Britanie cum n-a fost niciodată într-o chestiune în trecut, a estimat miercuri premierul maltez, Joseph Muscat, a cărui ţară a preluat la 1 ianuarie preşedinţia semestrială prin rotaţie a UE, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Demisia ambasadorului Marii Britanii la UE complică şi mai mult Brexitul

''Am discutat şi am vorbit în esenţă cu toate celelalte 26 de state membre ale UE şi există o convergenţă în ce priveşte atitudinea faţă de Brexit. N-am mai văzut niciodată o asemenea convergenţă în familia europeană'', a declarat Muscat presei în marja unei conferinţe diplomatice în Slovenia.

Solicitat să comenteze demisia ambasadorului britanic la UE, Ivan Rogers, premierul maltez a declarat: ''Este exclusiv o chestiune naţională pentru ei... Rămânem la opinia că nu ar trebui să existe negocieri fără o notificare''.

UE a făcut cunoscut că nu va începe negocierile privind Brexit-ul până când Londra nu va invoca oficial Articolul 50 din Tratatul UE privind demararea retragerii din blocul comunitar. Premierul britanic, Theresa May, a indicat că ea va face aceasta până la sfârşitul lui martie 2017.

Potrivit premierului maltez, Uniunea Europeană trebuie să-şi securizeze graniţele, în special cele maritime: ''Vrem să avansăm propuneri privind securizarea graniţelor maritime. De aceea, credem că încheierea oricărui acord similar cu cel semnat cu Turcia în Mediterana centrală este foarte importantă în următoarele câteva luni, înainte de o extindere a crizei''.

Malta, situată aproape de nordul Africii, este unul dintre statele UE aflate în prima linie a frontului în criza migraţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.