Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri urgente pentru sprijinirea persoanelor afectate în urma exploziei produse în Bistriţa

ANL

Guvernul vine în sprijinul persoanelor afectate de distrugerea parţială a blocului situat în municipiul Bistrița, str. Arţarilor nr. 20, ca urmare a exploziei produsă în 19 octombrie 2016, punând la dispoziție un număr de zece locuințe situate în blocurile Agenției Naționale pentru Locuințe, cu destinația de locuințe de necesitate, stabilește o ordonanţă de urgenţă aprobată astăzi de Executiv.

Întrucât la nivelul autorităţilor administrației publice locale nu există un fond locativ care să poată fi pus la dispoziția persoanelor afectate, pentru a veni în sprijinul acestora sub aspectul spațiului locativ, au fost identificate locuințe situate în blocurile construite prin Agenția Naţională pentru Locuințe.

În acest sens, Guvernul a decis schimbarea temporară a regimului juridic pentru 10 locuințe ANL, care vor avea pe perioada efectuării reparațiilor, dar nu mai mult de 5 ani, destinația de locuințe de necesitate.

Pentru cele 10 apartamente nu sunt încheiate contracte de închiriere în acest moment şi nu se află contracte în derulare.

Din constatările efectuate, din cele 21 de apartamente afectate de explozie doar în cazul a 10 familii sunt necesare locuințe în vederea cazării temporare, până la înlăturarea efectelor care făcut inutilizabile locuințele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.