Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiției i-ar trimite la închisoare pe apărătorii familiei tradiționale

click.ro
raluca pruna

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat marţi că din anul 2002, când exista un cadru legislativ foarte clar, şi până la finalul lui 2015 au fost trimise în judecată numai 16 persoane pentru rasism şi xenofobie. Prună îi pune pe apărătorii familiei tradiționale pe același palier cu rasiștii și xenofobii.

"Este foarte puţin într-o ţară în care, sigur nu mai avem partide extremiste în Parlament, (...) avem însă mişcări din acestea promovate de partide politice parlamentare, care nu sunt ele însele extremiste, dar care promovează, aş îndrăzni să spun, tehnocrată fiind, într-un mod extremist, valorile tradiţionale. Şi eu îmi notasem despre aceste încercări de a justifica prin ataşamentul la valori tradiţionale respingerea dreptului fundamental al altcuiva, de exemplu, la căsătorie pentru toată lumea", a afirmat Prună, la dezbaterea "Extremismul de dreapta şi instigarea la ură. Abordări politice, legale şi administrative", potrivit Agerpres.

Vezi și: Traian Băsescu intervine într-un scandal important: 'România nu are dreptul să abandoneze'

În același context, ministrul a criticat anumite manifestări publice prin care se neagă existenţa Holocaustului.

"Ca să răspund întrebării 'este România o insulă ferită, este un spaţiu în care nu există iliberalism'? Probabil că nu, pentru că, nu mai târziu de 2012, un senator din această ţară, nici măcar n-a făcut un lucru foarte subtil, a făcut pur şi simplu afirmaţia, în spaţiul public, că Holocaustul în România nu a existat. (...) Deci suntem într-un context în care, în timp ce în Europa lumea, să spunem, încearcă să identifice forme mai subtile de xenofobie şi de rasism, suntem în situaţia în care în România, repet, în 2012, cineva încalcă art. 6 din această ordonanţă dacă nu mă înşel şi după ştiinţa mea nu ştiu să fi existat consecinţe penale", a declarat Raluca Prună.

Ministrul Justiţiei a opinat că niciodată nu este destul să se discute despre astfel de fenomene, deoarece nicio societate nu este o insulă ferită de fenomene rasiste, de xenofobie şi de respingerea celuilalt.

Dezbaterea a fost organizată de Institutul Friedrich Ebert Stiftung şi i-a mai avut ca invitaţi, printre alţii, pe ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Werner Hans Lauk, pe consilierul prezidenţial Andrei Muraru şi directorul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel"

Vezi și: SURSE - Efectul Vasile Blaga în PNL

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.