Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății: Îmi asum problemele de comunicare apărute în gestionarea crizei bebelușilor

Patriciu Achimas Cadariu

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a fost invitat marți în Senat pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă acest domeniu. Aflându-se în fața unei săli mai degrabă goale, ministrul a declarat că își asumă problemele de comunicare apărute în criza bebelușilor.

Îmi asum şi criticile. Îmi asum acest mandat şi în mod particular. Vizavi de problema ridicată de dl. senator Șerban Nicolae, ceea ce pot să spun este că, dincolo de probleme de comunicare pe care mi le-am asumat şi mi le asum, s-au parcurs toţi paşii aşa cum s-ar fi întâmplat în orice ţară din această Europă. Faptul că lucrurile în acest moment sunt amestecate între ceea ce s-a întâmplat şi ceea ce s-a comunicat în diverse moduri mă depăşeşte şi îmi pare foarte rău. Dacă urmărim comunicatele şi tot ceea ce s-a întâmplat de-a lungul acestei perioade, cred că adevărul iese la iveală”, a declarat ministrul Sănătății, citat de Mediafax.

Declarația ministrului a venit în răspuns la cererea de demisie pe care i-a solicitat-o senatorul PSD Șerban Nicolae:

„Nu e nimic ruşinos în ce vă propun şi nu e nimic degradant, situaţii grave cărora nu le-aţi făcut faţă. Suntem în situaţia în care o criză care a determinat moartea unor copii nu a fost tratată ca o criză, ci ca un eveniment de presă. V-aş ruga să alegeţi între demnitate şi orgoliu şi să alegeţi demnitatea”, a declarat Șerban Nicolae.

Ministrul Sănătății a declarat de asemenea că în viitorul apropiat va fi deschisă și secția de arși a Spitalului Floreasca, care deși finalizată în anul 2008, nu a fost folosită în cazul tragediei din Colectiv, motivul principal invocat fiind lipsa de personal.

Pentru îndeplinirea cvorumului necesar deschiderii „Orei ministrului”, era nevoie de prezența a minim 82 de senatori. Înainte de începerea ședinței s-au anunțat prezenți fix 82 de senatori, dar la primul vot, asupra ordinii de zi, s-au exprimat numai 44 de senatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.