Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății LAUDĂ Opoziția: 'Ne îndreptăm spre un consens al tuturor forțelor politice'

jurnalul.ro
Florian-Dorel Bodog

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a salutat, sâmbătă, decizia anunțată de președintele PNL, Ludovic Orban, de a susține proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie și și-a exprimat speranța ca actul normativ să treacă rapid de Parlament.

"Salut decizia anunțată astăzi de președintele PNL, Ludovic Orban, privind susținerea proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie. Este o dovadă de responsabilitate și de maturitate pe care mă bucur să o văd la liderii actualei Opoziții. Este foarte bine pentru societatea noastră că ne îndreptăm spre un consens al tuturor forțelor politice privind vaccinarea. Sunt încrezător, prin urmare, că proiectul de lege elaborat de Ministerul Sănătății va fi aprobat rapid de Parlament și că nu vor exista tergiversări", a scris Florian Bodog pe Facebook.

Citește și: Magda Vasiliu a pus 'TUNURILE' pe un cunoscut jurnalist, după comentariile acestuia: 'Copilul meu e în scaun cu rotile de trei luni'

Totodată, ministrul Sănătății a subliniat că toți părinții din România au nevoie de legea vaccinării pentru a proteja sănătatea și viața copiilor lor.

"Nu am făcut niciun secret din faptul că, în calitate de medic, de părinte, și acum de ministru, sunt un susținător fără rezerve al obligativității vaccinării. Este un motiv de optimism să știu că Puterea și Opoziția se plasează în aceeași tabără, a binelui public. După cum se știe, Ministerul Sănătății a elaborat normele legale privind vaccinarea și a instituit obligații și responsabilități clare atât pentru părinți, cât și pentru instituțiile statului, astfel încât apariția unei epidemii, ca cea de acum, să fie împiedicată", a arătat ministrul.

Președintele PNL, Ludovic Orban, s-a pronunțat, sâmbătă, pentru vaccinarea obligatorie a copiilor, menționând că ministrul Sănătății și Guvernul trebuie să rezolve această problemă.

"E problema ministrului Sănătății și a Guvernului. Ei au datoria să asigure vaccinarea copiilor. În ceea ce mă privește, fără a fi medic, nu poți să pronunți o opinie profesională, dar, din toate discuțiile pe care le-am avut cu colegii mei, evident că pledez în favoarea vaccinării obligatorii. Este datoria Guvernului să rezolve această problemă", a afirmat Orban la o festivitate dedicată Zilei Imnului Național, organizată de femeile liberale.

Citește și: LOVITURA din noul Cod Administrativ: directorii de instituţii, numiţi POLITIC

Și premierul Mihai Tudose a susținut că situația actuală din România ar impune introducerea vaccinării obligatorii.

Întrebat la Radio România Actualități, într-un interviu difuzat vineri, dacă situația actuală din România ar impune introducerea vaccinării obligatorii, șeful Executivului a răspuns: "Eu cred că da. Sunt și vaccinuri care se adresează unor boli care sunt transmisibile, deci acel părinte nu-și pune în pericol doar copilul lui, ci întreaga comunitate. Pe tot ceea ce înseamnă civilizație europeană, nord-atlantică, procentul trebuie să fie peste 95% din copii vaccinați. Iertați-mă, când noi stăm în jur de 50%, suntem departe de lumea civilizată. (...) Fac o medie pe țară".

Legea vaccinării a fost citită în primă lectură în ședința de Guvern de joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.