Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MISA: Mandatul emis de Finlanda pentru Gregorian Bivolaru, nou abuz flagrant: Avea dreptul să părăsească ţara

antena3.ro
guru bivolaru inchisoare

Mandatul de arestare preventivă emis de Finlanda pentru liderul MISA Gregorian Bivolaru reprezintă un "nou abuz" din partea autorităţilor, care îi încalcă dreptul acestuia la un proces echitabil, susţine într-un comunicat Mişcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut, adăugând că liderul MISA avea dreptul să părăsească ţara fără vreo restricţie. "La numai şapte zile după ce a fost eliberat din închisoare, iată că Gregorian Bivolaru se confruntă cu noi abuzuri ce sunt flagrante. În urma aplicării unor strategii de rezervă ale României, care a pregătit din timp terenul pentru o eventuală eliberare a sa din închisoare, iată că statul finlandez intră prompt în jocul persecuţiilor acestuia şi îi încalcă dreptul la un proces echitabil, prin noua vânătoare pe care a declanşat-o la doar o săptămână de la eliberarea sa din penitenciar", se arată în comunicatul MISA transmis, duminică, Agerpres.

MISA mai susţine că mandatul de arestare preventivă a fost emis într-un mod "ciudat", fără ca lui Gregorian Bivolaru să i se prezinte în prealabil acuzaţiile care i se aduc şi fără să fi fost citat. În plus, reprezentanţii MISA spun că, din câte se ştie, Bivolaru nu a fost niciodată în Finlanda, iar întreaga cronologie a acţiunilor ce au fost întreprinse împotriva lui demonstrează că de fapt se urmăreşte rearestarea şi menţinerea sa în închisoare ''cu orice preţ''. "În virtutea drepturilor sale fireşti ce au fost obţinute cu ocazia eliberării condiţionate, Gregorian Bivolaru avea dreptul să părăsească ţara fără nicio restricţie, în cazul în care ar fi decis aceasta. Prin urmare, în niciun caz nu se poate afirma că a fugit din ţară, aşa cum se afirmă într-un mod răutăcios, tendenţios şi incorect în unele ştiri ce urmăresc deja să-l incrimineze pe nedrept (la ordinele secrete ce sunt date din culise de cei care vor să lanseze o altă psihoză plină de ură anti-Bivolaru)", se mai arată în comunicat.

Totodată, MISA susţine că, potrivit informaţiilor legale pe care le-au pus la dispoziţie avocaţii lui Gregorian Bivolaru, în realitate în mandatul de arestare preventivă emis de autorităţile finlandeze nu este vorba despre nicio persoană minoră, aşa cum s-a afirmat "în mod mincinos în multe articole ce vizează un senzaţional răutăcios". Fondatorul MISA Gregorian Bivolaru a fost dat în urmărire de autorităţile finlandeze prin EUROPOL pentru infracţiunea de trafic de fiinţe umane. Bivolaru este căutat pentru infracţiuni de trafic de fiinţe umane în Finlanda şi Franţa în anul 2006, pentru abuz sexual în Franţa în 2011, trafic de persoane în Finlanda şi Franţa între 2006-2010, abuz sexual în Franţa între 2007-2010, trafic de persoane în Finlanda şi Franţa 2006-2011, trafic de persoane Finlanda şi Franţa în 2008-2010, abuz sexual în Franţa 2010, trafic de persoane Finlanda şi Franţa în 2008-2013 şi abuz sexual în Franţa în 2010, potrivit site-ului EUROPOL. Fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost eliberat, în data de 13 septembrie 2017, din Penitenciarul Bistriţa, alături de alţi deţinuţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.