Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mită la frontiera bulgaro-turcă: 12 vameşi inculpaţi

bulgaria harta

Doisprezece vameşi de la postul de frontieră bulgaro-turc Lesovo (sud) au fost inculpaţi joi pentru a fi cerut mită sistematic la trecerea camioanelor prin acest punct de intrare în Uniunea Europeană, a declarat o sursă judiciară, informează AFP. Bulgaria este una dintre ţările de intrare în UE şi se află mai ales la intersecţia rutelor folosite pentru contrabanda cu droguri din Orientul Mijlociu, dar şi pentru traficul de fiinţe umane şi migranţi.

"Doisprezece vameşi dintre care şase rămân în arest au fost inculpaţi pentru participare la un grup criminal organizat" care îi obliga sistematic pe şoferi să plătească mită, a declarat purtătoarea de cuvânt a parchetului, Rumiana Arnaudova. Alte inculpări sunt încă posibile, potrivit acestei surse, în timp ce peste treizeci de vameşi din Lesovo au fost arestaţi miercuri. Şoferii camioanelor au declarat, citaţi de presa bulgară, că erau obligaţi să plătească cel puţin 10 euro pentru trecerea frontierei fără a fi controlaţi. Dacă ar fi fost găsiţi vinovaţi de săvârşirea unei infracţiuni, mita putea ajunge la 600 de euro.

Vameşii îşi împărţeau mita din timpul zilei în fiecare seară, potrivit anchetei care a putut identifica aceste practici cu ajutorul unor camere video ascunse. Au fost înregistrate aproximativ 300 de cazuri de corupţie. Aceasta este a doua reţea de corupţie dezmembrată la Lesovo în doi ani, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.