Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mugur Isărescu, atac ȘOCANT la Guvern: ”În fiecare dimineață fac ochii cât cepele!”

mugur isarescu

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, șochează cu o declarație despre Ministerul de Finanțe. Isărescu recunoaște că între Minister și BNR s-a rupt canalul de comunicare și, chiar dacă încearcă să afle cât vor fi accizele anul viitor, nu are acces.

Jurnaliștii l-au întrebat pe Isărescu: ”Cum vor fi mişcate accizele în 2015? În jos, în sus? Că nouă Ministerul Finanţelor nu ne spune nimic despre accize?”

”Şi credeţi că nouă ne spune? Nu vă faceţi niciun fel de...vis în acest sens. Revin cu o informaţie strict secretă, nu aude nimeni: avem conturile Ministerului de Finanţe, mă uit în fiecare dimineaţă la ele. Fac ochii cât cepele. De unde atâţia bani?”, a răspuns Mugur Isărescu.

Banca Naţională a redus prognoza de creştere a preţurilor pentru acest an de la 2,2% la 1,5%. Şi asta, în principal, datorită factorilor externi: preţul petrolului a scăzut la minimul ultimilor patru ani, iar embargoul asupra Rusiei a ieftinit legumele şi fructele chiar şi în lunile de toamnă când, de regulă, se scumpeau.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.