Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

N-am votat ca politicienii să stea timorați în fața securiștilor, a ambasadelor sau naiba știe cui

alexandru petria

Băsescu a fost și este încă un cancer în societatea românească. A semănat și întreținut ura între oameni, până ea s-a generalizat și a golit de sens cuvântul democrație. Nu știu când o să reușim să scăpăm de nenorocire, dacă și când o să reînvățăm să ne comportăm ca indivizii normali.

Nu știu când o să reușim să scăpăm de nenorocire, dacă și când o să reînvățăm să ne comportăm ca indivizii normali. Care nu doresc lichidarea adversarilor, ci sunt conștienți că nu are cum să existe o viață politică rezonabilă fără un pluralism autentic, nu de fațadă.

O vină capitală a ex-președintelui este că a dat nas băieților cu ochi albaștri din structurile de forță, până aceștia au ajuns să creadă că sunt îndrituiți să comande subteran România, să submineze partidele (bune, rele, dar votate de cetățeni!) și să acționeze ca desanturile fasciste împotriva celor incomozi dintr-un motiv sau altul. Dacă nu se vor elimina ofițerii acoperiți din absolut toate instituțiile statului, libertatea la noi o să fie doar un joc de fantoșe. N-ai cum să aplici legile cu oameni cu mentalitate nedemocratică în pozițiile cheie ale puterii reale, inși necontrolați de nimeni.

Scandalul din jurul Antenelor are în esență lupta pentru apărarea democrației. E ridicol să invoci democrația în absența exercițiului netrucat al libertății de exprimare. În cele întâmplate în zilele din urmă, a fost un noroc că mai există și politicieni precum Călin Popescu Tăriceanu, nu ca liderii șterși ai celorlaltor partide, care a prezentat primul abuzul ANAF-ului în Parlament. Ei, Dragnea a reacționat cu întârziere, dar a reacționat. Însă unde e Gorghiu? În concediu medical?

Sigur, structurile securiste și băsiste spumegă. Dar s-a ajuns prea departe. S-a atins limita suportabilității. Ceea ce s-a văzut din luările de poziție absolut decente și argumentate ale reprezentanților tuturor partidelor în ședința extraordinară din Senat.

M-am săturat ca politicienii să fie precum straturile de legume pe care se aruncă bălegarul. I-am ales pe unii, vreau să mă reprezinte. N-am votat ca politicienii să stea timorați în fața securiștilor, a ambasadelor sau naiba știe cui.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.