Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nebunie în Venezuela. Ofițeri superiori din armată implicați în traficul de droguri

Venezuela

Un ofiţer al armatei venezuelene a fost arestat în posesia unei jumătăţi de tonă de cocaină ascunsă într-un camion, au informat sâmbătă autorităţile, citate de AFP. 

În cursul unei operaţiuni de rutină, care s-a desfăşurat vineri la un post de control din statul Merida (nord-vest), membri ai gărzii naţionale bolivariene l-au reţinut pe maiorul Juan Jose Sorja, 40 de ani, cu 503 kilograme de cocaină pe care le transporta într-un camion, potrivit serviciilor procurorului. 

Inspectând autovehiculul, garda a descoperit 450 de pachete ascunse în platforma unui camion, a precizat comunicatul. 

Maiorul Sorja era însoţit de şase bărbaţi purtând uniforme militare, dar care nu făceau parte din armata venezueleană, a menţionat ministerul public. 

În cursul unei alte operaţiuni, forţele de ordine l-au arestat sâmbătă pe locotenentul Yorjan Ojeda în timp ce transporta "500 de pachete de marijuana şi 10 de presupusă cocaină" într-un camion al armatei, a anunţat Ministerul Apărării de la Caracas. 

Ministrul Apărării, Vladimir Padrino, general-şef al armatelor, şi-a exprimat regretul pentru cele două afaceri şi a ordonat o anchetă administrativă. 

"Aceste fapte, care aduc atingere onoarei militare şi bunei imagini a instituţiei, vor fi aspru sancţionate", a avertizat el într-un comunicat. 

Procurorul general Luisa Ortega a anunţat, pe 2 februarie, că autorităţile venezuelene au distrus 288 de tone de droguri în 2015.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.