Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negrescu: Suntem o ţară profund proeuropeană şi vom deveni chiar mai semnificativi după finalizarea Brexit

Victor Negrescu

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, joi, că România este un stat profund proeuropean şi că va deveni mai semnificativă după finalizarea procesului privind Brexit. "Parcursul ascendent pe care România l-a avut de la momentul aderării nu a trecut neobservat. La zece ani de la aderare, suntem o ţară profund proeuropeană şi vom deveni chiar mai semnificativi după finalizarea procesului Brexit. România trebuie să-şi asume rolul de a genera o dezbatere despre valorile comune pe care le împărtăşim, ne dorim să participăm activ la procesul de reflecţie privind redefinirea proiectului european, dar avem nevoie totodată, pentru a putea fructifica poziţia noastră în cadrul Uniunii Europene, de o participare mai mare a populaţiei la procesul decizional comunitar", a declarat Victor Negrescu la conferinţa cu tema "10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană: de la coeziune la convergenţă", organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, potrivit unui comunicat transmis Agerpres de MAE.

În perspectiva primului mandat la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a explicat că reforma politicii de coeziune face parte din procesul de regândire a viitorului cadru financiar multianual post-2020, dosar pe care România îl va gestiona în primul semestru al anului 2019. "La nivelul Guvernului există deja structurate grupurile de lucru care vor prezenta poziţia României în acest dosar şi suntem în curs de finalizare a mandatului naţional în aceste negocieri. Pregătim lansarea unui non-paper în care prezentăm viziunea noastră şi suntem permanent în contact cu partenerii noştri de la nivelul Comisiei Europene şi statelor membre, întrucât apreciem că politica de coeziune trebuie să se regăsească într-un cuantum adecvat în arhitectura viitorului buget european. Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pe care România urmează să o exercite în primul semestru al anului 2019, reprezintă o bună oportunitate pentru România de a orienta spre viitor, pledând pentru soluţii consensuale şi incluzive, de care să beneficieze toate statele membre", a menţionat Victor Negrescu.

La evenimentul găzduit de Banca Naţională a României au participat şi Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru Moneda euro şi dialog social, şi Gunther Oettinger, comisar european pentru Buget şi resurse umane, alături de numeroşi reprezentanţi ai autorităţilor publice, administraţiei centrale şi ai mediului academic, experţi ai think-tank-urilor preocupate de analiza politicilor, precum şi exponenţi ai societăţii civile şi mass-media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.