Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi probleme în Turcia. 17 jurnaliști trimiși în arest

newsfirst.lk
egipt turcia

Un tribunal turc a dispus sâmbătă plasarea în detenţie preventivă a 17 jurnalişti suspectaţi de legături cu predicatorul Fethullah Gülen, aflat în exil în SUA şi acuzat de Ankara a fi la originea puciului ratat, a relatat agenţia de presă Anadolu, preluată de AFP. 

Cei 17 jurnalişti sunt urmăriţi penal pentru apartenenţă la o 'grupare teroristă'. În total, 21 de jurnalişti au fost prezentaţi vineri justiţiei: 17 au fost închişi, iar patru au fost puşi în libertate. 

Printre jurnaliştii trimişi în spatele gratiilor se numără Nazli Ilicak, fostă deputată, concediată de cotidianul proguvernamental Sabah în 2013 după ce a criticat miniştri implicaţi într-un scandal de corupţie - orchestrat, în opinia Ankarei, de Gülen.

Bulent Mumay, fost editor al cotidianului Hurriyet şi figură cunoscută a lumii media, a fost în schimb pus în libertate. 

Mass-media sunt în prima linie a amplelor măsuri de epurare în plină desfăşurare în Turcia după tentativa de lovitură de stat de la 15-16 iulie care a zguduit puterea islamo-conservatoare a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. 

Peste 130 de instituţii media au fost închise de către guvern în această săptămână şi aproape 90 de mandate de arestare au fost emise împotriva jurnaliştilor, măsuri extrem de criticate de organizaţiile de apărare a drepturilor omului.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.