Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul ministru al Justiției, reacție după decizia ÎCCJ în cazul lui Sebastian Ghiță

inquamphotos.com / Octav Ganea
florin iordache

Noul ministru al Justiției Florin Iordache a reacționat vineri, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis joi emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță. Pe 27 decembrie 2016, magistrații ÎCCJ au respins o primă cerere a DNA de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiță.

Arafat, anunț de ultimă oră: România, paralizată de ninsori și viscol. Cum acționează autoritățile

„Păi întrebați-i pe cei care ar fi trebuit să se fi sesizat sau pe cei care la un moment dat au dat acest răspuns, mă refer în instanță. Instanța Supremă, așa cum știți, separația puterilor în stat funcționează.”, a declarat Florin Iordache.

Chestionat dacă în condițiile în care s-a deschis un dosar penal, în acest sens in rem, ar trebui începute audierile, inclusiv ale persoanelor despre care Sebastian Ghiță vorbește, noul ministru al Justiției a afirmat:

„Normal! Parchetul General este cel care, potrivit legii, trebuie să-și facă propria cercetare. Dacă nu ceda Parchetul General, eu am afirmat că trebuia o comisie parlamentară, care să demareze. Atâta timp cât Parchetul General a deschis și este o anchetă în derulare, fără îndoială Parchetul General este cel care trebuie să stabilească pașii următori.”, a declarat Florin Iordache, la sediul CSM.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.