Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul preşedinte al Bulgariei, primit de Iohannis la Cotroceni. Ce vor discuta

iohannis cotroceni

Președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi miercuri, 28 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Președintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în țara noastră în perioada 28 – 29 iunie a.c., la invitația Președintelui României.

Vezi şi: SURSE: Care sunt cei 14 miniştri care îşi păstrează portofoliile în noul Guvern

Vizita are ca scop aprofundarea dialogului politic româno-bulgar pe principalele teme de interes comun ale agendei bilaterale, regionale, europene și internaționale.

În cadrul discuțiilor va fi abordată și continuarea dezvoltării relațiilor economice, precum și a cooperării sectoriale, în special în domenii precum energia și transporturile, în contextul în care România este al treilea partener comercial al Bulgariei în Uniunea Europeană, iar tendința de creștere a volumului schimburilor bilaterale s-a menținut în ultimii ani. De altfel, în vederea impulsionării cooperării economice, Preşedintele României va participa, împreună cu omologul bulgar, în dimineața zilei de 29 iunie a.c., la deschiderea Forumului de afaceri România-Bulgaria.

Vezi şi: Sorin Grindeanu, prima 'REACȚIE' după desemnarea lui Mihai Tudose-premier: 'Mă așteptam'

De asemenea, vor fi analizate modalitățile concrete de coordonare în vederea promovării intereselor și obiectivelor comune în cadrul UE. Aprofundarea dimensiunii europene a relației bilaterale este cu atât mai importantă cu cât Bulgaria și România vor deține Președinția Consiliului UE, în Semestrul I din 2018, respectiv în Semestrul I din 2019.

Se vor afla totodată pe agendă aspecte privind cooperarea în cadrul NATO și provocările de securitate în regiunea Mării Negre, Vecinătatea Estică, respectiv cooperarea la nivel regional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.