Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nucleu de dizidență. `Talibanii` din jurul Alinei Gorghiu. Cine sunt liberalii rămași lângă fosta șefă PNL

ludovic orban alina gorghiu

Demisionară după o serie de rezultate dezastruoase, a pierdut trenul unei noi funcții în partid la ultimul Congres. A  fost învinsă la un singur vot în cursa pentru șefia grupului senatorilor PNL, apoi umilită de câștigător  cu interdicția de a face parte din  conducerea centrală ca fost  lider de partid. Cu toate aceastea, Alina Gorghiu pare a  fi  strâns în jurul ei  un  nucleu de parlamentari, cu ajutorul cărora poate  influența activitățile din partid și din  Parlament.

Rolurile s-au inversat, iar acum este rândul Alinei Gorghiu să guste din medicamentul administrat lui Ludovic Orban pe vremea când era președinta PNL. Atunci l-a debarcat pe Orban din fruntea grupului  deputaților liberali și a căutat să-l marginalizeze. În prezent,  același lucru  i se întâmplă și ei. Și ca  și atunci, totul se întâmplă  indirect, prin interpuși.

Dacă la acea vreme,  Mihai Voicu era  cel care scotea   castanele din foc pentru Gorghiu propunând un nou vot pentru un  nou lider de grup,  acum, Iulian Dumitrescu, noul lider  al senatorilor PNL a fost cel care a propus ca  membri de drept în actualul Birou Executiv să devină numai  foștii președinți de partid aleși prin votul Congresului,  nu și cei cu titlu  interimar sau validați numai în structurile restrânse de partid, cazul Alinei Gorghiu.

Și tot ca Ludovic Orban, fosta președintă a partidului dovedește că încă mai are influență în partid. Cel puțin în rândul senatorilor liberali, cunoscuți ca fiind în mod tradițional mai puțin obedienți și disciplinați decât colegii lor de partid de la Cameră.

13 voturi a cumulat  Alina Gorghiu în  cursa pentru șefia  grupului senatorilor PNL, cu unul mai puțin decât contracandidatul său , Iulin Dumitrescu, fost susținător al acesteia pe vremea când era avea frâiele partidului în mână.

Potrivit unor surse parlamentare din PNL,  duzina de "talibani", cum sunt   numiți cei care încă stau  lângă Gorghiu este  compusă din câțiva apropiați ai acesteia, precum Leon Dănăilă, Florin Câțu și Iuliana Scântei care-i datorează mandatul de senator,  cărora li se alătură alți colegi precum Daniel Fenechiu, viceliderul Mirea Siminica, senatorii Daniel Zamfir, Romulus Bulacu, Iancu Caracotă și Toma Cătălin Dumitru.  dar și actualul demisionar Vergil Chițac.

Înafară de sprijinul liderului PNL Timiș, Nicolae Robu, Gorghiu se mai bucură de susținerea unor lideri de filiale,  care au votat pentru candidatura ei la Senat: Ioan Popa de la Argeș, dar  și Costel Șoptică de la Botoșni,  ne-au mai dezvăluit sursele citate.

În trecut, chiar dacă pus pe index, Orban a știut să-și păstreze popularitatea printre colegi și să-și țină un nucleu consistent de  parlamentari aproape, indiferent de intemperiile politice. Timpul va  arăta dacă Gorghiu a învățat ceva sau nu  din comportamentul politic al  noului lider PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.