Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O lume întreagă plânge: Muhammad Ali, cel mai mare boxer al tuturor timpurilor a fost înmormântat

fitnessbodypro.com
muhammad ali

Fostul campion mondial la box, Muhammad Ali, a fost condus pe ultimul drum de familie, prieteni, vedete sau celebrităţi ale lumii politice. Sportivul a fost înhumat în localitatea natală, Louisville, în cadrul unei ceremonii private rezervată familiei. Cassius Clay a fost laureat olimpic şi multiplu campion la categoria grea, dar şi un important militant pentru dreptate socială.

Mii de oameni din toate colţurile Statelor Unite şi din lumea întreagă au venit la Louisville pentru a-şi omagia eroul. De-a lungul a 30 de kilometri, cortegiul funerar a fost aplaudat de cei care l-au iubit pe Cassius Clay, considerat cel mai mare boxer din istore. Şi preşedintele Barack Obama a difuzat o înregistrare video în care vorbeşte despre celebrul dispărut. Barack Obama: "Săptămâna aceasta am pierdut o icoană, un erou al meu personal, am pierdut pe cineva care a schimbat nu numai lumea sportului, ci şi lumea în întregul său. Pe acest mare campion, Muhammad Ali. Am văzut săptămâna aceasta o incredibilă revărsare de dragoste şi mărturisire a impactului pe care l-a avut ca atlet în ring dar şi ca militant pentru justiţie socială într-o vreme când nimeni nu dorea să accepte aceste lucruri."

Muhammad Ali a încetat din viaţă în urma cu o săptămână, din cauza unui şoc septic. Avea 74 de ani şi suferea de mai mulţi ani de maladia lui Parkinson, iar de doi ani nici nu mai putea să vorbească. A fost numit campionul oamenilor pentru lupta sa în favoarea americanilor de culoare în timpul mişcării pentru drepturi civile din anii 60. Alţii l-au admirat pentru că le-a oferit musulmanilor din Statele Unite acele valori islamice acceptate de populaţia majoritară, conform TVR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.