Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă înfrângere pentru DNA: Medicul lui Omar Hayssam, achitat pentru trafic de influență

sigla dna

Continuă şirul achitărilor în dosare considerate extrem de grele. Medicul Mohamad Yassin a fost achitat de Curtea de Apel Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat de DNA că i-a cerut 2 milioane de euro lui Omar Hayssam pentru a-l ajuta pe sirian să scape de închisoare, informează agerpres.ro

În acelaşi dosar a fost achitat şi presupusul intermediar - Tahli Fadel. 

Iniţial, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat în octombrie 2016 pe Mohamad Yassin şi Tahli Fadel la 3 ani închisoare cu suspendare, respectiv 2 ani şi 6 luni cu suspendare, însă Curtea de Apel Bucureşti a admis apelurile celor doi şi a dispus achitarea lor. Decizia este definitivă. 

Unul dintre judecătorii completului de la Curtea de Apel Bucureşti a făcut opinie separată, în sensul menţinerii condamnărilor date de tribunal.

Lovitură pentru Kovesi după dezbaterea la GDS. Un membru CSM cere sesizarea Inspecției Judiciare


Mohamad Yassin a fost acuzat de procurorii DNA că, în perioada octombrie 2014 - martie 2015, în mod direct şi prin intermediul lui Tahli Fadel, a pretins de la doi denunţători suma de aproximativ 2 milioane euro, în schimbul desfiinţării condamnării de 23 de ani închisoare primită de sirianul Omar Hayssam. 

Mohamad Yassin a fost denunţat la DNA chiar de către Omar Hayssam, dar şi de cei doi intermediari. 

"În perioada octombrie 2014 - martie 2015, inculpatul Yassin Mohamad, în mod direct şi prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denunţători, suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalându-se de influenţa exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desfiinţării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat, şi el denunţător în cauză, cu consecinţa punerii în libertate a acestuia din urmă", susţineau procurorii. 

Numele medicului Mohamad Yassin a apărut şi în dosarul Omar Hayssam, fiind împuternicit ca emisar în legătură cu eliberarea jurnaliştilor care au fost răpiţi în Irak în 2005.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.