Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul cu ideea crucii uriaşe din buricul Capitalei face un nou anunţ

piata universitatii

"Să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimic." Aceasta pare a fi abordarea senatorului PSD Sorin Ilieşiu, autorul proiectului de lege care prevede construirea unei cruci de 25 de metri în Piaţa Universităţii din Bucureşti, în memoria victimelor comunismului.

Criticat pentru că ar fi venit cu ideea unui monument-kitsch, senatorul are o propunere de modificare a proiectului de lege. Doar că modificarea se rezumă la terminologie şi nu schimbă nimic concret.

"Ca urmare a opiniilor exprimate în spaţiul public referitoare la posibilitatea construirii în Piaţa Universităţii din Bucureşti a „Monumentului naţional al victimelor totalitarismului comunist” sub forma unei cruci de dimensiune monumentală, şi, de asemenea, ca urmare a discuţiilor recente cu colegi parlamentari despre forma optimă a acestui monument, voi aduce următoarele amendamente la articolul 5.-(1) al propunerii mele legislative intitulate “Lege pentru condamnarea totalitarismului comunist şi pentru cultivarea memoriei naţionale antitotalitare”, amendamente care vor fi dezbătute în Camera Deputaţilor:

1. Textul „Monumentul va fi reprezentat de o cruce din metal inoxidabil, similară cu Crucea Eroilor Neamului, având o dimensiune de 20-25 metri” va fi înlocuit cu textul „Monumentul va fi reprezentat de o cruce de dimensiune monumentală”.

2. Textul „Pe Cruce va fi montată o instalaţie de iluminare, care va funcţiona continuu, în memoria victimelor. Crucea va fi flancată de drapelul României” va fi înlocuit cu textul „Crucea va iradia continuu lumină, în memoria victimelor. Crucea va fi însoţită de drapelul României”.", anunţă Sorin Ilieşiu.

Vezi şi: Senatorii au aprobat construirea unei cruci de 25 de metri în buricul Capitalei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.