Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția internă din USR

lupta

Dacă vrea să fie mai mult decât o străfulgerare pasageră în peisajul politicii românești, USR trebuie să afișeze doua calități care se bat cap-în-cap: normalitatea și.... nebunia. Normalitate înseamnă să ai o prestație bună în Parlament, înseamnă ca cetățeanul care te-a votat să simtă că votul său nu a fost chiar degeaba deși ești în opoziție. Înseamnă să să nu fii prins în ofsaid la conferințele de presă sa nu te contrazici și așa mai departe.

Nebunia înseamnă să crezi că minunile se pot întâmpla și îngerii își primesc aripile înapoi când sună un clopoțel. În opinia mea, Nicușor Dan și USR au beneficiat de aceasta nebunie, care a fost percepută de electorat ca autenticitate. Nebunia - adică percepția autenticității - a adus voturi.

Oamenii normali și rezonabili sunt destui. Totul este să ai cultura organizațională care să iți permită sa ii folosești. "Nebunii" sunt, însă mai puțini. Și nu se înțeleg neapărat bine împreună. Cum spunea nemuritorul "there cen be only one".

Congresul USR va avea loc în mai, dar duelurile nemuritorilor, ale frumoșilor nebuni care aduc votul la partide, s-au cam desfășurat.

Prima bătălie a avut-o ca protagonistă pe Clotilde Armand care (manipulată sau nu de soțul său)a declarat că este uzurpată de managerul de campanie Matei Păun. Armand era la fel de nonconformistă că și Dan iar abilitățile ei electorale erau dovedite în bătălia pentru Sectorul 1. Din motive pe care nu le înțeleg întrutotul, Armand a pierdut bătălia. Ea stă acum mai degrabă în rezervă, iar, de curând și-a declarat o susținere prudentă pentru venirea lui Cioloș în USR.

Citiți și: Clotilde Armand revine în prim-plan: 'Sigur că m-am gândit să candidez la preşedinţia USR'

Celălalt concurent viabil este Dacian Cioloș. Mai banal decât Nicușor Dan, netestat electoral, el compensează prin prestigiul funcției avute. Din păcate pentru firul poveștii eroice, el nu a coborât în ring. Aliați săi din interior, și, presupun, organizațiile județene nemulțumite că nu au acces la decizie, l-au putut forță pe Nicușor Dan să țină ringul deschis. Dar, în final, campionul lor nu sa îmbrăcat în armură.

În momentul acesta este greu de imaginat cine ar putea să îl mai conteste pe Dan. Dar... vom trăi și vom vedea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.