Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oprescu reactioneaza la ordonanta pentru migratia primarilor

Oprescu
"Migratia primarilor este o falsa problema. Raspunzi in fata oamenilor care te-au ales, (n.r. nu in fata unui partid). (...)Vreau doar sa putem continua ce ne-am propus. Domnilor consilieri daca sunteti interesati cu adevarat in problemele orasului vom avea posibilitatea sa trecem din nou prin consiliu proiectele care au fost suspendate", a spus Oprescu. Oprescu a propus ca incepand cu urmatoarele alegeri primarii si presedintii de consilii judetene sa se autosuspende din partid pentru a da dovada de echidistanta. "Vreau sa sugerez clasei politice sa s ia in calcul ca primarii si presedintii de Consiliu Judetean sa se suspende pe perioada mandatului din partidul care i-a propulsat, la fel ca presedintele statului care trebuie sa fie al tutror romanilor, la fel edilul trebuie sa fie primarul tuturor cetatenilor", a spus Oprescu. **** DECLARATIE POLITICA Pentru orice om responsabil, implicat in politica sau in administratia publica locala sau centrala, principala menire este functionarea eficienta, coerenta si transparenta a institutiilor statului, in sensul interesului public general. Obiectivele majore pentru toti nu pot fi decat:
  • Dezvoltare
  • Echilibru social
  • Performanta administrativa
  • Bunastarea cetatenilor
Clasa politica trebuie sa stabileasca in consens principii clare, in concordanta cu necesitatile obiective ale societatii. Restul,          Tacticile, strategiile de partid se pot desfasura dar cu respectarea obligatorie a unui singur lucru -  SA NU FIE AFECTAT BUNUL MERS AL INSTITUTIILOR STATULUI SI AL SOCIETATII PE ANSAMBLU.          PARTIDELE sa se dispute intre ele pe idei, programe politice si solutii in interesul cetatenilor, pentru performante pozitive, constructive, nu pentru obstructie, disolutie si paralizie institutionala, cu efecte si consecinte negative, uneori majore, in viata oamenilor. Nimic nu se poate realiza fara stabilitate politica, respectarea legii si rezolvarea prompta a anomaliilor si disfunctiilor care apar (BOALA LUNGA, MORTE SIGURA). In mod evident, la nivel national (si e valabil si pentru Bucuresti) ne confruntam cu un sever blocaj functional, in detrimentul interesului public. Aceasta situatie a fost generata de reasezarea scenei politice, la jumatate de ciclu electoral. Din punct de vedere politic, este o noua configuratie (s-au desfacut aliante politice, s-au facut altele, au aparut noi partide), fapte care nu concorda cu situatia juridica. Personal cred ca aceasta criza politica poate fi depasita numai prin negocieri politice reale, serioase, cu luciditate, maturitate si ratiune, care sa oblige si la corectarea legislatiei (ma refer la legea partidelor, la legea electorala sau a alesilor locali, a administratiei publice). Spun cu fermitate ca disputele politice inutile nu rezolva nimic si orice decizie trebuie sa respecte
  • Constitutia Romaniei
  • Optiunile alegatorilor
  • Interesul cetatenilor
O spun raspicat! Asa-zisa migratie de la un partid la altul este o falsa problema.   De fapt, este vorba despre constiinta individuala si chiar obrazul celui ales, de cum se uita el in ochii celor care l-au trimis in functie. Indiferent ca esti primar, consilier local sau judetean, raspunzi in fata propriilor alegatori. Asta este cel mai grav! In aceasta disputa nu este luat in considerare alegatorul, care pierde cel mai mult. La nivelul Bucurestiului si ziua de astazi confirma ceea am afirmat pana acum. Se mentine aceeasi stare da haos, confuzie si dezbinare a Legislativului orasului. Situatie care blocheaza REALMENTE orice actiune a Executivului. Fac un apel la consilierii locali, indiferent de culoarea politica, sa se trezeasca, sa nu mai arunce vina unul pe altul. Domnilor, Daca sunteti de buna credinta si interesati cu adevarat de problemele orasului si nu faceti numai demagogie politica, demonstrati acest lucru! Prima ocazie o veti avea la prima sedinta ordinara, in care voi pune pe ordinea de zi, NUMAI proiecte de hotarare (chiar si din cele suspendate si anulate) care vizeaza bunul mers al orasului. Aveti prilejul sa va demonstrati loialitatea fata de cetatenii care v-au ales. Ca primar general ma intereseaza bunul mers al orasului, si nu disputele dumneavoastra politice. Sugerez clasei politice actuale sa analizeze urmatoarea propunere: Sa ia in calcul ca primarii si presedintii de consilii judetene, odata alesi, sa se suspende pe perioada mandatului, din formatiunile politice care i-au propulsat. In felul acesta se poate asigura echidistanta. La fel ca presedintele statului care trebuie sa fie presedintele tuturor romanilor, edilul, alesul local din fruntea comunitatii, trebuie sa fie primarul tuturor cetatenilor. Regula de aur este respectarea principiului democratiei si a vointei votului popular.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.