Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul de la Sofia cere ridicarea imunităţii unui fost ministru

Procurorul general al Bulgariei a cerut luni parlamentului ridicarea imunităţii fostului ministru al energiei Delian Dobrev, actual deputat al partidului de guvernământ GERB, pentru un prejudiciu de peste 4,5 miliarde de euro în legătură cu anularea proiectului centralei nucleare de la Belene, transmit agenţiile Reuters şi Novinite, potrivit agerpres.

Procurorii îl acuză pe Dobrev, ministru al energiei în primul guvern condus de Boiko Borisov, că nu a dispus încetarea plăţilor către consultantul proiectului, după anularea acestuia în 2012.

Citeşter şi: Un român a ajuns vedetă în Spania după ce a rămas BLOCAT ÎN TOMBERON

'Cererea se fundamentează pe probele strânse de Parchet pentru o infracţiune comisă de Delian Dobrev pe când era ministru al economiei şi energiei', se precizează în comunicatul procurorilor.

Potrivit anchetei, prejudiciul cauzat Companiei Electrice Naţionale (NEK) se ridică la peste 4,56 miliarde de euro.

Dobrev, care conduce comisia pentru energie a parlamentului, a declarat că va renunţa la imunitate în cursul zilei de luni, după care va face comentarii pe marginea acuzaţiilor ce i se aduc.

Avertisment OFICIAL pentru imigranţii musulmani: 'Aici noi mâncâm porc şi bem alcool!'

Bulgaria a anulat proiectul de 10 miliarde de euro al centralei nucleare de la Belene, pe Dunăre, după eşecul de a găsi investitori străini şi la presiunile Uniunii Europene şi ale SUA pentru a-şi limita dependenţa energetică de Rusia.

Bulgaria. Doi foşti demnitari, acuzaţi că au semnat un contract nuclear nefavorabil cu Rusia

Sofia trebuie să plătească acum peste 620 de milioane de euro drept compensaţii către compania rusă Rosatom cu care contractase proiectul de la Belene.

Procurorii au inculpat deja un alt fost ministru al energiei şi doi directori executivi ai NEK, în acelaşi caz despre care mulţi politicieni şi analişti afirmă că reflectă corupţia la înalt nivel din Bulgaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.