Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii pregătesc APOCALIPSA pensiilor speciale

gandul.info
vot parlament

Aleşii din Legislativ au amânat lucrările parlamentare pentru luna iunie, imediat după alegerile locale, moment în care în faţa acestora ajung la vot numeroase iniţiative care prevăd pensii speciale pentru diferite categorii profesionale sau legi care-i avantajează pe deputaţi şi senatori.

La Senat şi la Camera Deputaţilor se află mai multe proiecte de lege care prevăd pensii speciale pentru aleşii locali, profesori, personalul de pe ambulanţe sau consilierii parlamentarilor, acestea fiind la un pas de adoptare, majoritatea iniţiativelor fiind deja la Camera decizională, informează adevărul.ro.

În una din primele şedinţe de după alegerile locale, senatorii pot da votul final pentru pensiile speciale pentru aleşii locali. Iniţiativa legislativă ajunge pentru a doua oară la Senat, aceasta fiind adoptată prima dată la 22 decembrie. După sesizarea depusă de Guvern la Curtea Constituţională, proiectul de lege a fost declarat neconstituţional, fiind retrimis în Parlament pentru a-i fi aduse modificări.

OFICIAL Câţi refugiaţi au ajuns până acum în România: Ordine de la Comisia Europeană

De asemenea, în plenul Senatului va ajunge şi o iniţiativă legislativă prin care personalul profesionist de intervenţie din cadrul serviciilor de ambulanţă beneficiază de  pensii speciale, fiindu-le interzis însă să „exprime în public opinii contrare intereselor României“'. Un grup de 15 parlamentari, majoritatea din PSD şi UNPR, s-au gândit la pensii speciale şi pentru cei din învăţământul preuniversitar, iniţiind un proiect de lege.

Totodată, parlamentarii vor să-şi arate bunăvoinţa şi faţă de cei care-i consiliază. Astfel, consilierii aleşilor angajaţi cu contracte civile ar putea deveni funcţionari publici parlamentari dacă solicită acest lucru şi dacă au o vechime de cel puţin 5 ani în funcţia respectivă, potrivit unui proiect de lege aflat la Senat.  Prin acest demers, oamenii aduşi de parlamentari pentru a-i sfătui şi ajuta ar putea să devină funcţionari, ceea ce ar duce la anumite avantaje pentru ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.