Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 60 de hectare de vegetaţie uscată şi stuf au ars în zona Văii Prutului

ISU Bucuresti - Ilfov
incendiu vegetatie
La locul producerii evenimentelor au intervenit pompieri militari din cadrul Detaşamentului Bârlad şi de la Punctul de Lucru Murgeni, în sprijinul cărora au venit pompierii din cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din comunele Fălciu şi Blăgeşti, dar şi locuitori din zonă.

"În momentul sosirii pompierilor în zona Murgeni - Blăgeşti, incendiul se manifesta într-o zonă extrem de greu accesibilă şi mlăştinoasă, pe o suprafaţă de peste 30 hectare. Vântul puternic a propagat foarte rapid incendiul în zone înconjurate de apă. După aproximativ cinci ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Numai în aceasta zonă, incendiul a distrus 52 hectare stuf, vegetaţie uscată şi mărăciniş. La Rânzeşti, la sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent la stuful de pe malul râului Prut, pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare. Incendiul se manifesta într-o zonă protejată. După aproximativ două ore şi jumătate incendiul a fost lichidat, nefiind înregistrate victime. Au ars aproximativ 12 hectare stuf şi mărăciniş. Cauza probabilă de izbucnire a celor două incendii este focul deschis în spaţii deschise", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Reprezentanţii ISU Vaslui au transmis că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca măsură fitosanitară de combatere a răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

De asemenea, oficialii ISU au precizat că arderea resturilor vegetale, a deşeurilor şi altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc deschis şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, dar şi neamenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care limitează propagarea flăcărilor la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2500 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.