Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plumb: Toate autoritățile de management sunt acreditate; am dat drumul la solicitări de rambursare de 172 milioane de euro

inquamphotos.com / Octav Ganea
petre daea

Toate autoritățile de management sunt acreditate, a anunțat, vineri, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, precizând că, în prezent, există solicitări de rambursare de 172 de milioane de euro.

"În momentul de față, toate autoritățile de management sunt acreditate, suntem în linie cu Comisia Europeană. Am dat drumul deja la solicitări de rambursare de 172 de milioane de euro, avem o depășire în ceea ce privește cererile de rambursare, față de prognozat, cu 60% pe luna iulie", a declarat Rovana Plumb la începutul ședinței de Guvern.

Totodată, Rovana Plumb a mulțumit celor care s-au implicat în finalizarea acreditării autorităților de management. "A fost o muncă desfășurată în permanență și într-un ritm alert, mulțumind pe această cale tuturor colegilor, colegelor, dumneavoastră, domnule prim-ministru, pentru susținere, Autorității de Audit, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Serviciului Român de Informații, care și-au adus contribuția în funcționarea sistemului MySMIS 2014", a spus Plumb, conform Agerpres.

Potrivit Rovanei Plumb, în momentul de față, există contracte de 4,3 miliarde de euro cărora le este asigurată plata în permanență. "Vreau să fac un apel cu această ocazie către toți beneficiarii de a transmite cereri de plată, astfel încât să le asigurăm decontarea în maxim zece zile de la primirea acestora și, de asemenea, să depună în continuare proiecte. În momentul de față, avem contracte în sumă de 4 miliarde 300 de milioane de euro, cărora le asigurăm plata în permanență", a spus Plumb.

La rândul său, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a precizat că toate fondurile europene în domeniul Agriculturii vor fi aduse "la timp", în țară. "Referitor la fondurile europene, (...) România are, la ora actuală, (...) 2 miliarde 225 de milioane, în țară, bani de la Uniunea Europeană. Am transmis o cerere de restituire pentru lunile următoare, încă de 313 milioane euro (...) Toți banii pentru Agricultură vor fi aduși în țară la timp, în așa fel încât fermierii să aibă sumele necesare, iar Guvernul să-și realizeze obiectivul de guvernare în această direcție", a afirmat Daea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.