Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL acuză PSD că dă jurnaliştii în judecată prin ricoşeu / REPLICĂ

Cezar preda

Vicepreședintele PNL Cezar Preda, purtător de cuvânt al filialei București, a susținut astăzi, 28 mai a.c., o conferință de presă la sediul central al partidului în cadrul căreia a declarat că demersul candidatului PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, de a-l acționa în instanță pentru așa-zise declarații calomnioase, este unul care o dezbracă de caracter: “Doamna Gabriela Vrânceanu Firea Pandele dă jurnaliștii în judecată prin intermediul meu. Vă spun tuturor jurnaliștilor că o fostă colegă de-a dumneavoastră, ajunsă prin vot popular senator al României, consideră că orice investigație jurnalistică îi aduce prejudicii de imagine extraordinare. Vă anunț, doamnă Vrânceanu Firea Pandele că nu aveți o imunitate specială în fața presei și, dacă ați ales calea să mă dați pe mine în judecată pentru că nu vreți să vă dați direct colegii dumneavoastră în judecată, eu accept provocarea și ne judecăm”.

UPDATE

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea a reacţionat la cele spuse de către liberalul Cezar Preda. "Dacă voi câştiga procesul, banii îi voi dona pentru copii şi bătrâni", a spus Firea.

Vicepreședintele PNL Cezar Preda a precizat și daunele cerute de Gabriela Firea: ”Îmi cereți 300.000 de euro, da? De unde să am eu 300.000 de euro și cum ați ajuns la suma asta? E drept, cu 300.000 de euro poți cumpăra multe. Poți cumpăra, de exemplu, like-uri pe facebook, poți cumpăra taxiuri, poți cumpăra case, poți face multe lucruri cu banii ăștia. Dar cu banii din taxa aia de timbru de 3000 de euro vă spun eu că mai bine profitau niște copii care aveau nevoie și erau în dificultate, așa cum i-ar sta bine unui social-democrat, decât să-i pierdeți la statul român. Pentru că îi veți pierde! Nu am absolut nicio contribuție personală la știrile care au evoluat pe presă cu privire la subiectele menționate”.

Cezar Preda a reiterat și două aspecte grave din trecutul doamnei Gabriela Firea ca purtător de cuvânt al PSD: „Avem aici un document al Consiliului Național Împotriva Discriminării care spune că afirmațiile dumneavoastră cu subiect și predicat, și nu preluate din presă, ci pur și simplu contribuțiile intelectuale ale dumneavoastră precum că o familie nu e completă dacă nu are copii, sunt discriminatorii. Doamnă Gabriela Vrânceanu Firea, dacă aș fi convins că cei 300.000 de euro i-ați da eventual pentru clinici de fertilizare, pentru clinici de investigații medicale pentru ca familiile pe care le considerați incomplete și care nu au copii să poată să aibă un copil, poate aș accepta să fiu mai puțin dur cu dumneavoastră. Totodată, dacă este vorba să plătim pentru ceea ce spunem, eu vă mai adresez o întrebare: De ce nu plătiți, doamna Vrânceanu Firea Pandele, și toate cheltuielile tuturor românilor din Statele Unite, din Marea Britanie, din Franța, din Italia, din Germania care au plecat de acasă, cu orice mijloc de transport, la sute de kilometrii pentru a se duce la secțiile de votare să voteze în 2014 știind, așa cum i-ați informat cu zâmbetul pe buze, că secțiile sunt goale. Au ajuns acolo, au stat 8, 10 ore la coadă, doamna senator, și au plecat acasă fără să voteze. Păi nu credeți că ar fi mai bine să vă ceară toți acești oameni, zecile de mii de oameni, banii cheltuiți pe încrederea că dumneavoastră le-ați dat o știre, la un microfon, în calitate de purtător de cuvânt al domnului Victor Ponta, că secțiile sunt goale, și ele nu erau? E o întrebare la care vă somez public să răspundeți. De ce sunt vinovați românii care și-au cheltuit banii să se ducă într-un loc unde i-ați asigurat că îi așteaptă raiul, adică o liniște și o rapiditate de a vota iar ei au întâlnit cozi de mii de persoane?”

În finalul conferinței de presă, purtătorul de cuvânt al PNL București a transmis bucureștenilor un avertisment în ceea ce o privește pe doamna Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei: “Închei spunându-vă un singur lucru: aceasta este de fapt o atitudine care le spune bucureștenilor, dumneavoastră jurnaliștilor, tuturor oamenilor cine este Gabriela Vrânceanu Firea Pandele. Va da în judecată și în stânga, și în dreapta, cerând bani cu nemiluita (...) Doamna Firea nu va avea limite să dea în judecată pe orice bucureștean, pe orice om care e împotriva atitudinii domniei sale, a modului în care vorbește, a modului în care se comportă. La ce să ne așteptăm de la un om care crede că rezolvă problemele dând în judecată jurnaliști…? Pentru că eu personal am să mă duc în instanță și n-am să citez ca martor niciun jurnalist pentru că eu îi respect, am să mă apăr singur cu documentele pe care le am la îndemână. Doamna Firea, v-ați arătat încă o dată cât de goală sunteți!” a transmis vicepreședintele PNL Cezar Preda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.