Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL vrea să-l lase pe Ponta fără titlul 'Gorjeanul Anului'

ponta nervos

Liderul grupului PNL din Consiliul Judeţean (CJ) Gorj, Dan Vâlceanu, i-a cerut vineri, în cadrul şedinţei ordinare, preşedintelui instituţiei, Ion Călinoiu, retragerea titlului de 'Gorjeanul Anului' acordat în anul 2013 premierului Victor Ponta.

Solicitarea lui Dan Vâlceanu vine în contextul în care consilierii judeţeni au aprobat în şedinţă un regulament potrivit căruia persoanele care au calitatea de inculpat în procese penale nu pot primi respectiva distincţie, el motivându-şi propunerea ca urmare a faptului că prim-ministrul este urmărit penal în dosarul lui Dan Şova.

Tot vineri, consilierii judeţeni i-au acordat gimnastei Andreea Munteanu, originară din comuna Bustuchin, titlul de 'Gorjeanul Anului' ca urmare a performanţelor sportive obţinute.

'Eu mă leg strict de hotărârea Consiliului Judeţean pe care spuneţi că o putem considera validă. Dumneavoastră aţi făcut regulamentul, noi doar l-am votat. Nu este nicio declaraţie politică, mai înainte aţi avut onoarea de a da mâna cu un om extraordinar care nu se va afla niciodată în situaţia de care discutăm (gimnasta Andreea Munteanu - n.r.). Dacă ţinem la distincţia aceasta şi ţinem să fie una de excelenţă, atunci măcar să respectăm ce am decis noi aici în Consiliu. Dacă una dintre persoanele premiate se află în situaţia contrară regulamentului votat de noi, atunci trebuie să luăm o măsură. Conform regulamentului, Victor Ponta este în prezent incompatibil cu titlul respectiv', a spus Dan Vâlceanu, potrivit Agerpres.

În replică, preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că, momentan, primul ministru beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, afirmând că aşteaptă iniţierea proiectului de hotărâre privind retragerea titlului.

'Propunerea cu Victor Ponta trebuie să fie transformată într-un proiect de hotărâre de către domnul Dan Vâlceanu şi vom discuta ulterior. Momentan, premierul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie şi nu ştiu dacă regulamentul poate fi aplicat retroactiv', a spus Ion Călinoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.