Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia din Franţa a găsit noi materiale explozibile într-un raid în apropiere de Paris

agerpres.ro
atentat esuat Paris

Poliţia franceză a descoperit joi un al doilea depozit de materiale explozibile în apropiere de Paris, după o captură similară făcută miercuri într-o suburbie din vecinătate, iar un oficial din justiţie a spus că trei suspecţi sunt chestionaţi de anchetatori anti-terorism, potrivit Reuters.

Raidul de joi a fost executat la un garaj închiriat de unul dintre cei trei suspecţi reţinuţi în urma operaţiunii de miercuri asupra unui apartament din Villejuif, la marginea sudică a capitalei franceze, a spus sursa citată. Materiale folosite pentru a produce TATP, un explozibil deseori utilizat de kamikaze, au fost găsite în apartament după ce un instalator a sunat la poliţie pentru a raporta o activitate suspectă acolo, a spus ministrul de interne Gerard Collomb, conform Agerpres.

Două persoane, în jurul a 30 şi respectiv 40 de ani, au fost arestate imediat după raidul de miercuri, a spus Collomb, care a adăugat că suspecţii sunt chestionaţi sub acuzaţia de activitate teroristă, deşi au vorbit despre un jaf bancar. Un al treilea bărbat a fost arestat peste noapte, a spus sursa citată. "Persoanele investigate au afirmat că vroiau să arunce în aer o bancă folosind TATP, însă ceea ce vedem este că au legături cu terorismul, iar aceasta este pista de anchetă", a declarat Collomb la postul public de radio France Info.

Această pistă de anchetă a fost stimulată de informaţiile găsite în telefoane după raid, a adăugat el. Ministrul a făcut aceste afirmaţii înainte de apariţia noilor informaţii de joi conform cărora poliţia a găsit materiale explozibile la un garaj din Thiais, la sud-est de Paris. Peste 230 de persoane au fost ucise de atacatori inspiraţi de islamism în ultimii trei ani în Franţa, care alături de SUA şi de alte ţări bombardează bazele Statului Islamic în Irak şi Siria. TATP, un explozibil nesigur, a fost folosit de militanţi în mai multe atacuri în Europa de Vest în ultimii ani, printre care cel de la Manchester din mai, cel de la Bruxelles din 2016 şi cel de la Paris din 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.