Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia potrugheză a arestat un agent CIA. Italia cere extrădarea

Un fost agent CIA, condamnat de justiţia italiană pentru răpirea în 2003 a unui imam egiptean, a fost arestat în Portugalia pentru a fi extrădat în Italia, la capătul unei lungi bătălii judiciare, a anunţat marţi avocatul său, relatează AFP, conform agerpres.

Sabrina de Sousa, care are dublă cetăţenie - portugheză şi americană -, a fost arestată luni şi urmează să fie plasată într-o închisoare din Porto (nord), a declarat avocatul său, Manuel Magalhaes Silva.

content-image

Citeşte şi: Incident GRAV în Barcelona. Poliţiştii au împuşcat şoferul unui camion plin cu butelii

'Extrădarea va avea loc în următoarele zile', a precizat el.

Justiţia portugheză a decis extrădarea Sabrinei de Sousa în ianuarie 2016, hotărâre ce a intrat în vigoare în luna iunie, însă procesul a fost amânat ca urmare a unei serii de recursuri.

Imamul Abu Omar a fost răpit la Milano pe 17 februarie 2003 în cursul unei operaţiuni coordonate între serviciile secrete italiene şi CIA, şi transferat apoi în Egipt unde a fost torturat, potrivit avocaţilor săi.

content-image

În septembrie 2012, Curtea Supremă din Italia a confirmat sentinţe între şapte şi nouă ani de închisoare pentru un militar american şi 22 de agenţi ai CIA, între care şi Sabrina de Sousa, a cărei pedeapsă a fost ulterior redusă la patru ani de închisoare.

Citeşte şi: Situaţie TENSIONATĂ pe cerul Germaniei. Avioanele militare au interceptat o cursă de pasageri

Deşi de Sousa a recunoscut că a servit drept interpret pentru echipa care a organizat răpirea, ea a negat orice implicare directă în operaţiune.

Acest proces a fost primul din Europa privind transferurile secrete de către CIA a unor suspecţi către ţări cunoscute pentru practicarea torturii, după atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.