Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta cere o colaborare cu societatea civilă pe tema refugiaților

ponta guvern sedinta

Premierul Victor Ponta a cerut vineri sprijinul organizatiilor neguvernamentale si societatii civile în ansamblu pentru integrarea refugiatilor care ar putea sosi în România.

'Nu cred ca pot doar autoritatile sa faca ceva în ceea ce priveste integrarea unor persoane pe un termen scurt, mediu sau lung în societatea româneasca. (...) Nu pot doar autoritatile, cu mijloacele pe care le avem. Luam niste oameni, îi punem în niste cladiri si cu asta-basta. E vorba totusi de copii, în primul rând, care au niste drepturi internationale unanim recunoscute si ma refer aici la scoala, gradinita, la îngrijire medicala, e vorba despre dorinta de a gasi un loc de munca pentru ca, altfel, pe buna dreptate, societatea zice: ce facem, platim de la noi pentru altii? (...) E vorba despre pregatirea comunitatilor locale oriunde vor fi asemenea situatii ca sa nu ne comportam ca în urma cu o mie de ani, sa ne speriem ca vine cineva si trebuie sa fugim noi. (...) Daca vrem sa avem succes trebuie sa colaboram. (...) Noi stim sa pazim granita, sa facem niste facilitati de cazare, dar mai mult de atât nu putem face decât împreuna cu societatea civila', a afirmat Ponta, la întâlnirea cu reprezentanti ai societatii civile, la Palatul Victoria, pe tema crizei refugiatilor.

Premierul a insistat asupra solutiilor care trebuie identificate în cazul copiilor, subliniind ca rolul organizatiilor neguvernamentale în acest caz este foarte important.

'Pentru ca sunt si reprezentantii UNICEF, Salvati Copiii, primul lucru cred ca ar trebui sa avem niste solutii de azi, de mâine, în special pentru copii. Daca va fi cazul, sa stim ce facem, ca oamenii maturi se mai descurca. Aici rolul organizatiilor neguvernamentale, al comunitatii din România e foarte important si puteti fi mult mai eficienti decât poate sa fie statul român', a adaugat Ponta, potrivit Agerpres.

Întâlnirea are loc la solicitarea membrilor societatii civile, care saptamâna trecuta au transmis un apel autoritatilor sa îsi reconsidere atitudinea în privinta crizei refugiatilor.

Mai multe organizatii neguvernamentale, între care Asociatia Pro Democratia, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Salvati Copiii România, Comunitatea Sirienilor din România, Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci, participa la întâlnirea de la Palatul Victoria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.