Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PONTEXIT: Casa de filme s-a pus pe treabă / OPINIE

Ponta - sursa foto Mediafax

Premierul Victor Ponta ajunge miercuri în țară. PNL tace mâlc (i s-o fi uscat gâtul de la caniculă). În ciuda prognozelor analiștilor, DNA nu trimite niciun comunicat care sa-l ingroape pe Ponta. În schimb se rup niște ligamente în Guvern.

In ultima sa zi in functia de Premier interimar, Gabriel Oprea anunta cresterea salariilor pentru 48 de inalte functii in stat. “Imi asum atat corectitudinea cat si oportunitatea acestei masuri”, a spus.

Imediat Cotroceniul dă OK-ul: “Mi se pare o intenţie înţeleaptă, cu bătaie lungă” (Klaus Iohannis)

În acea seara, șeful cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache, spune la B1tv ca initiativa apartine Guvernului.

Ponta intervine telefonic si spune ca n-a fost de acord cu decizia, ca Oprea si Iohannis au discutat in absenta lui si ca el a fost dezinformat.

Oprea spune altceva: ideea a apartinut Guvernului, acordul a fost Ponta-Iohannis.

In concluzie, Ponta acuza o intelegere Oprea-Iohannis, Oprea spune ca intelegerea a fost de fapt Ponta-Iohannis, si indiferent de intelegere, Iohannis spune ca e de acord cu masura.

De ce nu se pun de acord Ponta si Oprea sa vina in spatiul public cu o pozitie unitara? De ce dau declaratii separate, in care se acuza indirect de minciuna? Ponta e in carje si cu DNA pe cap. De ce un blocaj in Guvern in vacanta parlamentara, cand toata lumea doarme si e in concedii?

De ce si-ar trage Guvernul, nepresat de nimeni, un glonț in picior?

Posibile explicatii:

1.

In ciuda rupturilor majore din coalitie si din Parlament (pactul de coabitare, numirea procurorilor, Rosia Montana), USL s-a rupt abia cand scandalul a ajuns in Guvern. Picatura care a umplut paharul a fost Klaus Iohannis, in fapt doar un pretext pentru PSD si PNL sa isi vada separat de drum: PNL il scoate din Guvern pe Radu Stroe si-l propune pe Klaus Iohannis ministru de interne si vicepremier; Ponta ii ofera lui Iohannis pozitia de vicepremier cu atributii economice, dar PNL spune ca nu vrea ca Iohannis, ca sef la Interne, sa devină subordonat în Guvern vicepremierului Gabriel Oprea; PNL cere atributii de securitate nationala pentru Iohannis, PSD nu vrea, PNL iese din Guvern.

In acest moment asistam la un scenariu similar: UNPR a votat contra PSD la Strategia Nationala de Aparare a Tarii, la directorul SIE si a ingropat toate legile PSD de modificare a Codului Penal, iar acum problemele s-au mutat in Guvern. Oprea a girat personal pentru majorarea indemnizatiilor. Prin refuz, Ponta il loveste direct. Mai mult, Ponta il acuza pe Oprea ca a negociat in lipsa sa cu Iohannis. Oprea spune ca Ponta minte. Daca Guvernul intra in blocaj, se repeta scenariul USL. Vom afla mai multe in urmatoarele sedinte din Coalitie.

Cert e ca PNL si DNA tac, dar cei din Guvern au aparent probleme.

Ponta-Oprea-Iohannis au regizat un PONTEXIT de catifea.

2.

Gabriel Oprea a fost convins, fie de la Palatul Cotroceni, fie din PNL, sa scoata pe piata majorarea salariilor pentru cele mai inalte functii din stat, acest lucru fiind de fapt trecerea cu bagaje cu tot a UNPR-ului in tabara prezidentiala.

Victor Ponta iese la lupta contra cuplului Iohannis-Oprea si ii da sah lui Oprea pentru ca UNPR are nevoie de PSD sa intre in Parlament in 2016, nu se poate duce cu PNL pe liste.

Ponta a vrut sa anunte el majorarea salariilor bugetarilor, dar Oprea i-a luat fata. A anuntat o masura despre care stia ca PSD nu o va sustine astfel incat sa arunce in aer anuntul fastuos al lui Victor Ponta catre toti bugetarii Romaniei.

Gabriel Oprea e pus la colt de PSD si Ponta vrea sa ii strice calculele cu Cotroceniul.

Sursa foto: Mediafax

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.