Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul de la Chişinău îşi doreşte Acordul de Asociere la UE. 'Va creşte nivelul de trai'

Acordul de asociere la UE înseamnă modernizarea Republicii Moldova şi ridicarea nivelului de trai al cetăţenilor ei la standardele existente în ţările membre ale Uniunii Europene, a declarat miercuri seara premierul moldovean Pavel Filip în prima şedinţă din acest an a Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană (CGIE), conform unui comunicat al executivului de la Chişinău transmis agerpres.

În această reuniune, care a fost prezidată de premier, a fost examinat raportul privind realizarea Planului naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de asociere a Republicii Moldova la UE în anii 2014-2016.

Citeşte şi: Ani grei de închisoare pentru mai mulţi militanţi islamişti şi un lider al opoziţiei

Conform datelor prezentate de ministrul de externe, Andrei Galbur, acţiunile planificate pentru perioada menţionată au fost realizate în proporţie de peste 70%, iar rata de armonizare a legislaţiei naţionale la acquis-ul comunitar prevăzut de acord este în creştere. Totodată, în 2016 au fost eliminate mai multe restanţe, inclusiv datorită realizării cu succes a "foii de parcurs" convenită cu autorităţile de la Bruxelles, subliniază comunicatul.

"În 2016 am reuşit să recuperăm mai multe restanţe, iar la sfârşitul anului a fost aprobat şi Planul naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană în perioada 2017-2019, proiect ce defineşte priorităţile de activitate pentru anii următori', a menţionat la rândul său Pavel Filip.

Cu această ocazie, şeful guvernului de la Chişinău a accentuat necesitatea elaborării unui plan de comunicare separat privind beneficiile Acordul de asociere a Republicii Moldova la UE, astfel ca şi cetăţeanul de rând să cunoască mai bine despre ce înseamnă şi ce oferă acest acord. Totodată, guvernul moldovean îşi propune să-şi intensifice dialogul cu partenerii străini pentru a-i informa despre paşii întreprinşi în ceea ce priveşte aplicarea acordului, conform aceluiaşi comunicat.

În cadrul şedinţei, potrivit textului, s-a discutat, de asemenea, despre următoarea reuniune a Consiliului de asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană, preconizată pentru luna martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.