Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Parlamentului Ungariei ANUNȚĂ: 'Alegerile din România au o importanţă crucială'

romania ungaria3

Preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că alegerile din România au 'o importanţă crucială pentru comunitatea maghiară', care are nevoie de o reprezentare cât mai bună în Parlamentul României pentru a-şi apăra şi lărgi drepturile, afirmând că sprijină UDMR în acest demers.

'Obiectivul vizitei mele în Transilvania a fost să îi îndemnăm pe maghiarii care vor vota să voteze pentru o cooperare între maghiari şi maghiari aici, orice alegere este un pas important pentru o ţară, atât în Ungaria, cât şi în România, pentru că orice scrutin decide soarta poporului pentru patru ani. Alegerile din România au o importanţă crucială pentru comunitatea maghiară din România. Pentru ca această comunitate să aibă oportunitatea de a-şi apăra şi de a-şi lărgi cercul drepturilor este nevoie de o cât mai mare reprezentare în Parlamentul României, este nevoie ca actorii vieţii maghiare să stea la masă şi să ajungă la un compromis. Rolul meu este să exprim suportul dat de Guvernul Ungariei, de FIDESZ, de către Partidul Creştin Democrat, însă mai am şi un rol, ca preşedinte de onoare al PCM, de a exprima suportul nostru pentru UDMR', a afirmat Kover Laszlo la Cluj Napoca.

Citește și: Un politician român de origine maghiară SCANDALIZEAZĂ cu o declarație despre Didi Prodan

El a mai spus că după alegerile din România speră să fie înregistrate rezultate pozitive în relaţiile politice româno-maghiare şi că politicienii din Ungaria au 'aşteptări mari faţă de viitorii membri maghiari ai Parlamentului României'.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că doreşte în continuare o colaborare cu FIDEZS şi cu Partidul Creştin Democrat din Ungaria.

'Nu putem fi buni, să avem rezultate bune, acasă, în Transilvania, dacă în problemele importante nu gândim împreună, programul electoral dă răspuns corect la problemele comunităţii maghiare şi la cele ale societăţii. Chemăm pe toţi să vină la 11 decembrie la alegeri, să fie o prezenţă mare la vot, asta înseamnă să asigurăm reprezentarea comunităţii maghiare. Dorim să continuăm colaborarea cu FIDESZ, cu Partidul Creştin Democrat din Ungaria, fiindcă avem interese comune şi o responsabilitate comună în ceea ce priveşte soarta comunităţii maghiare', a menţionat Kelemen Hunor.

Kover Laszlo a avut marţi şi o întrevedere cu primarul Emil Boc, în cadrul vizitei sale de trei zile în Transilvania, anunță Agerpres.

Duminică şi luni, Kover Laszlo a fost prezent în ţinutul secuiesc, iar în cursul zilei de marţi urmează să ajungă şi la Oradea şi la Satu Mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.