Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinţii Rusiei şi Turciei, întâlnire la Soci. 'Cea mai mare parte a discuţiilor' va fi dedicată soluţionării conflictului din Siria

putin erdogan

Preşedinţii Rusiei şi Turciei, Vladimir Putin, şi respectiv Recep Tayyip Erdogan se vor întâlni luni la Soci, cunoscută staţiune rusă la Marea Neagră, pentru a discuta despre conflictul din Siria şi pentru a aborda o serie de probleme bilaterale, relatează EFE şi RIA Novosti, scrie agerpres.ro

'Cea mai mare parte a discuţiilor' va fi dedicată soluţionării conflictului din Siria, a declarat presei Iuri Uşakov, consilierul pe probleme internaţionale al preşedintelui rus. 

"Siria este permanent în atenţia preşedinţilor Rusiei şi Turciei şi ei schimbă în mod constant opinii cu privire la situaţia de acolo", a declarat Uşakov, care a spus că discuţiile celor doi lideri vor avea loc în această după-amiază. 

El nu a exclus totuşi ca pe agenda întâlnirii să figureze şi pregătirile pentru aşa-numitul 'Congres al Dialogului Naţional Sirian' la Soci, o conferinţă de pace promovată de Rusia, dar care a fost respinsă de opoziţia siriană şi, de asemenea, de Ankara, care se opune participării kurzilor. 

Putin şi Erdogan vor trece în revistă întregul spectru al relaţiilor bilaterale, care, după cum a adăugat acelaşi consilier prezidenţial, au ajuns la nivelul precedent crizei cauzate de doborârea unui avion de luptă rusesc acum doi ani de către aviaţia turcă la graniţa între Turcia şi Siria. 

Agenţia de presă RIA Novosti remarcă faptul că aceasta va fi a patra întâlnire între liderii Rusiei şi Turciei în acest an. Una dintre ele a avut loc la Hamburg în marja summitului G20 şi două în Rusia. Această întâlnire va fi cea de-a treia în Rusia şi cea de-a doua la Soci în acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.