Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROBLEME în instanță pentru Laura Codruţa Kovesi: Procurorul pe care l-a dat afară din DNA a deschis proces

Inquam Photos / Octav Ganea
kovesi dna

Decizie radicală a procurorului mazilit de şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. Mihaela Iorga a anunţat că a contestat în instanţă revocarea din Direcţia Naţională Anticorupţie, conform mediafax.

Citește și: Informații interesante despre noul „BOUREANU”! Încasările medicului târât pe jos de polițiști și neconcordanțele din declarațiile de avere

"Suntem pe procedură prealabilă. Eu am cerut şi suspendarea actului administrativ. La Curtea de Apel. Pe nelegalitate, pentru că, în principal, e condiţia esenţială la suspendarea actului administrativ, nelegalitatea. După revocare, în mod normal, te întorci, cum spune legea, la parchetul de la care provii sau la un alt parchet. Pentru că totul a decurs foarte rapid, n-a mai existat posibilitatea să optez pentru un alt parchet, motiv pentru care a fost emis ordinul pentru Bacău, Parchetul Judecătoriei Bacău. Avocatul s-a ocupat de această problemă. Din câte am înţeles de la avocat, eu n-am verificat, ar fi termen cred că săptămâna aceasta, undeva joi", a declarat procurorul Mihaela Iorga.

Citeşte şi: Anunţ ULUITOR: 'Andreea Marin se recăsătoreşte. Noul său soţ este divorţat şi are doi copii'

Pe 5 iulie, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a semnat ordinele de revocarea a procurorilor Mihaela Moraru şi Doru Ţuluş, după ce Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil solicitarea. Procurorul şef al DNA a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pentru că nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate. Mai exact, este vorba despre un denunţ pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei whatsapp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.