Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Produsele "BIO". Ce trebuie să cunoști despre ele

Produse bio

Primul lucru de care trebuie să țineți cont atunci când doriți să achiziționați un produs BIO e acela de a vă informa cu privire la acel produs, dacă se poate fără să luați în considerare neapărat reclamele prezentate la TV sau în oricare altă parte!

Comercianţii se întrec de ceva vreme în oferte tot mai diverse de produse aşa zis „naturale” inducând consumatorului ideea că au de-a face cu produse ecologice. În realitate, nu există echivalenţe corecte între un produs etichetat „natural” şi unul „eco” sau „bio”, de exemplu.

În schimb, NU există nicio diferenţă între termenii bio, eco, organic. Toţi aceşti termeni definesc acelaşi lucru, produse realizate conform legii, fără utilizarea substantelor chimice, fără intervenţii genetice şi în armonie cu natura şi mediul înconjurător, dar şi certificate de un organism autorizat.

Deși legislația în vigoare obligă producătorul să informeze într-un mod correct consumatorul cu privire la compoziția produsului prin intermediul etichetei este bines ă citiți personal cu ATENTIE. Aceasta pentru că multe dintre campanile publicitare pot merge până la limita legislativă sau chiar mai departe, asumându-și costurile unui eventual litigiu cu consumatorul.

IATĂ ce trebuie să urmărești atunci când vrei să consumi un produs NATURAL într-adevăr:

  • alături de denumirea produsului, conform legislației din România, trebuie să apară termenul de “ecologic” sau “eco”. Termenul “bio” NU este în conformitate cu legislația, este un termen folosit în limbajul uzual dar nu în legislație. Produsele certificate obligatoriu trebuie să aibe pe eticheta unul dintre cuvintele “ecologic” sau “eco”.
  • un produs organic sau certificat organic trebuie să aibă cel puțin 95% din conținut organic proporțional cu greutatea (exclusiv apă și sare)
  • ingredientele - legume, apă, ulei vegetal de floarea soarelui, de in, de măsline etc, carne de pasăre, vită, curcan etc... și NU AGENT DE ÎNGROȘARE, AROMATIZANȚI, POTENȚIATOR DE AROMĂ etc.
  • specificații referitoare la alergeni, adica "NU CONTINE GLUTEN"
  • continutul nutritional - la 100 grame de produs, cantitatea ÎN GRAME de proteine, lipide, zaharuri
  • specificatii referitoare la metodele de obținere - "Produs pasteurizat"
  • indicații de întrebuințare - " Dupa deschiderea ambalajului păstrați produsul la frigider maxim 48 ore" , " Nu reîncălziți"

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.