Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Programul politic al lui Ludovic Orban pentru Primăria Capitalei

PMB primaria capitalei

Candidatul PNL la Primăria Capitalei Ludovic Orban  spune că dacă ajunge primar va realiza culoare unice pentru RATB şi taximetre, va termina proiectele de infrastructură restante şi va atrage turişti străini, amenajând salba de lacuri de pe râul Colentina şi luând în calcul construirea unui hipodrom.

Întrebat, într-un interviu la RFI, dacă prin nominalizarea sa, PNL răspunde solicitărilor străzii, Ludovic Orban a precizat că "în mare parte, chiar dacă nu sunt o prospătură sau o faţă nouă, sunt o faţă cunoscută, sunt ca o carte deschisă, am o carieră de 25 de ani, în care oricine poate să ştie ce am făcut şi cred că ce am făcut a fost în mare parte un lucru bun. Eu reprezint o certitudine, nu o speranţă. Un om care vine din afara mediului politic sigur, poate fi o speranţă, dar în ceea ce mă priveşte pe mine, oricine poate să ştie tot despre mine, iar eu cred că în 25 de ani am arătat că sunt un om cinstit, un om corect, un om care respectă legea, un om care e dedicat semenilor lui, un om care pune în primul plan servirea interesului public".

Ludovic Orban și-a prezentat pe scurt programul său pentru București:

  • Prima măsură
Realizarea acelor, cum să spun, temeiuri fundamentale pentru orice politică în Bucureşti şi anume baza de date urbană, inventarierea patrimoniului, tot ceea ce înseamnă intabularea proprietăţilor municipale şi evident adoptarea noului Plan de Urbanism General.
  • Proiecte restante de infrastructură

Pasajul de la Piaţa Sudului, pasajul de la Ciurel, care face parte din proiectul de legătură între Autostrada A1 şi Splaiul Independenţei, ca şi legătura între Autostrada A2 şi Splaiul Independenţei, care sunt blocate din nişte motivaţii care sunt absolut ridicole. Linia de tramvai Liviu Rebreanu, linia de tramvai Pantelimon, toate aceste lucrări de modernizare se fac în pas de melc şi durează de prea mult timp, punând la încercare nervii bucureştenilor.

  • Transportul public
Pe toate bulevardele unde este posibil, evident trebuie adoptată soluţia care este folosită în capitalele europene şi anume banda unu pentru transport public şi pentru taximetre. E foarte realizabil acest proiect. E necesar un studiu, cred că într-un an-doi se poate realiza fără probleme. Dar în privinţa traficului în Bucureşti trebuie rezolvate chestiunile urgente care ţin de logica organizării traficului, inelele circulare care există în orice plan de urbanism al oricărui oraş mare din Europa, asigurarea unor axe de transport, mai ales pe axa nord-sud, care e cea mai circulată. De asemenea, realizarea descărcărilor din autostrăzi sau din drumurile naţionale, care să permită evitarea punctelor de blocaj.
  • Turismul în Bucureşti

Avem lucruri care au caracter de unicat. Vă dau un exemplu: salba de lacuri din nordul Capitalei de pe râul Colentina. Sunt nouă lacuri de-a lungul râului Colentina, care printr-o amenajare turistică şi de agrement pot deveni un punct de atracţie extrem de important. Bucureştiul are nevoie şi de alte dezvoltări. De exemplu, nu văd de ce nu s-ar putea realiza un hipodrom. De altfel, în Bucureşti a şi existat un hipodrom. În toate capitalele europene există astfel de lucruri. Nu există o arenă multifuncţională. De asemenea, sunt obiective turistice în jurul Capitalei care pot fi incluse în pachete turistice care să mărească atractivitatea Bucureştiului pentru turiştii care vin aici. La ora actuală, marea majoritate a turiştilor vin mai ales în turism de afaceri. În domeniul afacerilor, Bucureştiul are o oportunitate formidabilă, după părerea mea. Este în momentul de faţă Capitala cea mai atractivă pentru firme, companii, multinaţionale care ar vrea să dezvolte centre regionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.