Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Promotorul 'taxei pe supravietuire' da teapa legal statului. Cum evita TAXELE

Secretarul de stat Gabriel Biris, promotorul 'taxei pe supravietuire' a gasit o cale prin care el sa nu plateasca taxe statului roman. Acesta este actionar la un off shore cu sediul in Cipru. Astfel impozitul pe profit care ar trebui platit pentru activitatile firmei in Romania, nu ajunge in tara, ci in Cipru, unde taxele sunt mult mai mici.

Concret, cel care vrea sa ii taxeze chiar si pe oamenii fara venituri pentru asigurarea obligatorie de sanatate, evita sa plateasca la randul sau taxe in Romania.

Citeste si: Guvernul Ciolos tocmai a anuntat taxa pe supravietuire

Fusilier Limited, este deținută în proporție de 25% de Gabriel Biriș, este o societate off shore cipriotă. Fusilier Limited era (în 2008) co-proprietar al unei firme românești (Trinoro Achiziții SRL). În cazul în care o firmă românească deținută de un off shore are profit, acest profit se repartizeazăoff shore-ului, adică acționarului/proprietarului firmei. Numai că off shore-ul nu plătește impozit pe profit în conformitate cu legea română (adică mult), ci foarte puțin, în conformitate cu legea statului în care a fost înființat (Cipru, în cazul nostru). Practic, statul român nu primește nici un impozit pe profit de la off shore.

content-image

Off shore-ul lui Biriș declară venituri (din profit), însă nu plătește nimic statului român. Legal, scrie Catalin Prisacariu pe blogul sau.

Dar Biriș nu s-a rezumat doar la off shore-ul Fusilier Limited, a mai reprezentat și altele. A reprezentat, de exemplu, încă un off shore din Cipru (tot conformMonitorului oficialși tot acționar în Trinoro Achiziții SRL): „DASMINO CONSULTANTS LIMITED.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.