Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD dă un pas înapoi și pregătește contraatacul

stiripesurse.ro
grup PSD

Săptămâna trecută, social-democrații au susținut că ordonanțele 13 și 14 ar trebui dezbătute separat. De altfel, Senatul a aprobat ordonanța 14, în timp ce dezabaterile pentru ordonanța 13 au fost amânate.  Însă, liderii PSD au schimbat strategia după vizita premierului Sorin Grindeanu la Bruxelles. Semnalul pentru aceasta procedură accelerată a fost dat de președintele PSD Liviu Dragnea, care a declarat că PSD va vota legea de respingere a OUG 13 „pentru a nu mai ramane loc de nicio interpretare”. Precizarea acestuia a venit dupa ce atât PNL cât și USR au cerut trecerea prin procedură de urgență a unei legi de respingere a OUG 13.

Vezi și: Victor Ponta dă ATACUL TOTAL: RUPTURĂ majoră între el și Liviu Dragnea

Citeşte şi: Gabriela Firea a anunțat MUTAREA ANULUI în sport: Cea mai bună handbalistă a lumii a semnat

Chiar dacă au făcut un pas înapoi, liderii PSD nu renunță la modificarea Codului Penal. Paul Stănescu, preşedintele PSD Olt, a declarat, recent, că OUG 13 se va transpune într-un proiect de lege în două sau trei luni de zile. „Din punct de vedere legal, aşa cum aţi văzut, inclusiv Curtea Constituţională a spus că lucrurile sunt în regulă”, a fost argumentul liderului PSD Olt.Stănescu este unul dintre cei mai influenți baroni PSD, având cei mai mulți demnitari în guvern. Organizaţia PSD de la Olt este cea din care face parte fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache. De altfel, Iordache le-a spus, recent, jurnaliștilor că nu a făcut nicio greșeală prin aprobarea ordonanței 13 și că Parlamentul trebuie să pună Codul penal în acord cu deciziile CCR.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, ieri,  la o reuniune a primarilor de comune, că distincția dintre legalitate și oportunitate va fi definită, „indiferent de presiuni”, în Parlament, pentru că administrația publică trebuie să iasă „din aceasta stare de paralizie, cu funcționari cărora le este frică să semneze”. ”Prea multe instituţii îşi dau cu părerea despre oportunitate: de ce ai făcut drumul ăla şi nu l-ai făcut pe ăla?”, a sintetizat Dragnea nemulțumirile aleșilor locali. Parlamentul urmează să discute despre majorarea salariilor din administrația locală, regimul incompatibilităților sau despre legea finanțelor publice locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.