Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD şi PMP, câte un senator şi un deputat, PNL şi UDMR, câte un deputat, în Sălaj

inquamphotos.com / Octav Ganea
alegeri vot stampila

Filiala Sălaj a PMP a obţinut un post de senator şi unul de deputat, prin redistribuire, deşi partidul obţinuse, la alegerile de duminică, circa 3.000 de voturi, atât pentru lista de la Senat, cât şi pentu cea de la Camera Deputaţilor, lista parlamentarilor din judeţ fiind completată de un senator şi un deputat din partea PSD şi câte un deputat pentru PNL şi UDMR, potrivit datelor Biroului Electoral Judeţean (BEJ).

Iuliu Nosa de la PSD, Lucian Bode de la PNL şi Seres Denes de la UDMR sunt cei care, fiind pe prima poziţie pe lista partidelor din care fac parte, au obţinut în prima etapă câte un nou mandat de deputat, ca urmare a rezultatelor scrutinului de duminică. La redistribuire, al patrulea mandat de deputat a revenit lui Liviu Balint (PMP).

În Sălaj, pentru listele de la Camera Deputaţilor au votat 84.034 persoane, PSD obţinând 24.254 voturi, PNL - 22.513 voturi, UDMR - 21.189 voturi, USR - 4.498 voturi, ALDE - 4.295 şi PMP - 2.987. La Senat, ambele mandate s-au acordat prin redistribuire, acestea revenind lui Gheorghe Pop (PSD) şi Vasile Cristian Lungu (PMP), conform Agerpres.

Pentru listele de la Senat au votat, în Sălaj, 80.688 de cetăţeni, PSD obţinând 24.934 voturi, PNL - 22.680 voturi, UDMR - 21.279 voturi, USR - 4.532 voturi, ALDE - 4.221 şi PMP - 3.042.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.