Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin face o breşă în blocul NATO. Pe urmele lui Gigi Becali/ VIDEO

F. P.
putin grecia

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a încheiat sâmbătă vizita de două zile în Grecia, printr-o deplasare la comunitatea religioasă de pe muntele Athos, în nordul Greciei, unul dintre cele mai înalte repere ale religiei ortodoxe comune celor două ţări, relatează AFP. Grecia este una dintre ţările NATO care au relaţii bune cu Rusia.

Putin, care s-a referit în repetate rânduri la credinţa sa ortodoxă profundă, s-a alăturat ceremoniilor dedicate celebrării a o mie de ani de la prima prezenţă rusească în comunitatea religioasă de pe Muntele Athos, de altfel, o comunitate monastică exclusiv masculină, notează Agerpres.

Vezi şi: Fost ofiţer SRI: Moartea lui Dan Condrea, REGIZATĂ. Patronul Hexi Pharma ar fi VIU

"Mă aflu aici pentru a doua oară şi simt întotdeauna o căldură specială, bunătate şi cea mai bună atitudine nu doar faţă de mine ca şef al statului rus, ci şi faţă de poporul rus, faţă de oameni în general", a declarat Putin, care le-a mulţumit patriarhului ecumenic şi primaţilor Bisericii Ortodoxe din Grecia pentru eforturile lor în menţinerea relaţiilor cu Biserica Ortodoxă Rusă şi cu poporul rus. 

Potrivit DPA, care citează televiziunea de stat ERT, Putin a participat la o scurtă slujbă religioasă la Karyes, capitala administrativă a Muntelui Athos, unde se află şi biserica principală. Preşedintele rus a fost însoţit de omologul său elen, Prokopis Pavlopoulos, şi de şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill.

Vezi şi: FOTO - Nostradamus, profeție ÎNFIORĂTOARE despre Hillary Clinton

EFE relatează că, la fel ca în prima zi a vizitei lui Putin în Grecia, prima în 10 ani, când 2.500 de poliţişti au închis ermetic străzile pe care se deplasa şeful statului rus, şi sâmbătă măsurile de securitate au fost draconice. Pe distanţa mică ce separă Muntele Athos de zona coastă erau desfăşurate numeroase vase de război, vedete ale pazei de coastă şi ale serviciilor de securitate ruse. 

Dat fiind că pe Muntele Athos accesul femeilor este interzis, ziaristele care relatau despre vizita lui Putin s-au văzut nevoite s-o facă din faţa televizoarelor. Postul public grec de televiziune a transmis în direct şi integral vizita şefului statului rus la Muntele Athos. 

Deplasarea la Muntele Athos a fost ultima etapă a vizitei lui Putin în Grecia, al cărei mesaj principal a fost de a da un impuls relaţiilor economice şi politice dintre cele două ţări, un gest mai degrabă simbolic în condiţiile în care relaţiile dintre Occident şi Rusia trec printr-o perioadă dificilă.

Vezi şi: Stelian Tănase îl face praf pe Iohannis: 'Omul și-a arătat repede limitele...'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.