Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareş Bogdan anunţă SURPRIZA: Cine va deveni premier în curând

rares bogdan

Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii "Jocuri de putere" de la Realitatea TV, susţine că zilele lui Victor Ponta la Palatul Victoria sunt numărate, iar noul premier va fi unul despre care nu a fost luat în calcul până acum: fostul comisar european Dacian Cioloş.

"Vom avea un prim ministru tehnocrat, ca şi acum 15 ani, când Mugur Isărescu a condus timp de un an guvernul şi a pregătit alegerile parlamentare de la finalul anului 2000. Este vorba de fostul comisar european Dacian Cioloş", a afirmat Rareş Bogdan, la emisiunea "Unu la unu", de la Realitatea FM Cluj.

"Este un tehnocrat 100% ardelean, cunoaşte foarte bine instituţiile europene. Dacian Cioloş are cele mai mari şanse să ajungă premier, pe o formulă de guvern PNL-UNPR sau într-un guvern de uniune naţională PNL-PSD-UNPR", a explicat Rareş Bogdan.

"Cătălin Predoiu mai stă puţin în umbră", a completat realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere", adăugând că premierul desemnat al PNL ar putea deţine cel mult o funcţie de vicepremier şi de ministru al Justiţiei în viitorul guvern tehnocrat.

"M-aş bucura ca Vasile Dâncu să fie următorul premier PSD, dar cred că în acest moment şansa o are Dacian Cioloş", a spus Rareş Bogdan.

Dacian Cioloș s-a născut la Zalău şi a absolvit Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, în 1994. Între 2002 şi 2003 a lucrat la Comisia Europeană, în cadrul Delegației CE în România, ca Task Manager Agricultură și Dezvoltare rurală, SAPARD. Din 2005 a activat în cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, mai întâi consilier al ministrului, apoi subsecretar de stat pentru Afaceri Europene. A devenit ministru al agriculturii și dezvoltării rurale (11 octombrie 2007 - 22 decembrie 2008), în Guvernul Tăriceanu, fără să fie afiliat politic. În mandatul lui Manuel Barroso ca președinte al Comisiei Europene (2000-2004), Dacian Cioloş a ocupat postul de comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare rurală, realizând prima reformă a Politicii Agricole Comune. La începutul lunii iulie 2015, noul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a numit pe Dacian Cioloş în funcţia de consilier special pentru securitate alimentară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.