Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rețineri BOMBĂ miercuri seara: Procurorii au cerut mandat de arestare pentru 30 de zile

turcia catuse

Administratorul firmei de salubrizare Urban, Teodor Florescu, a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, alături de un apropiat, pentru evaziune fiscală prin deducerea ilegală de TVA în urma înregistrării unor achiziții fictive. Mediafax transmite că Florescu și celălalt reținut vor fi prezentați joi instanței cu propunere de arestare preventivă.

Citește și: CCR îi pune la punct pe procurori: Decizia Curții care provoacă un seism în justiție

Polițiștii Capitalei și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au făcut, miercuri dimineață, percheziții la firma Urban care se ocupă de salubrizare și deszăpezire în sectorul 6, existând suspiciuni că aceasta ar fi făcut achiziții false pentru a deduce ilegal TVA.

Citește și: Soție de milionar, pusă sub acuzare de DNA: Ce spun procurorii că ar fi făcut

Surse judiciare au precizat că vizat în cauză este administratorul firmei, Teodor Florescu, suspect și anul trecut într-un dosar privind achiziții false și evaziune fiscală. În prezent, acesta este bănuit că a înregistrat achiziții fictive, cu ajutorul a două firme fantomă, dintre care două deținute de apropiați ai săi și opt fiind pe numele unor persoane fără adăpost, pentru a cere deduceri de TVA și a-și diminua profitul pentru reducerea impozitului. Bugetul de stat ar fi fost astfel prejudiciat cu 1 milion de lei.

Citește și: A fost analist la Antena 3, soția sa e prezentatoare la România TV, iar acum e șef la FRF

În iulie anul trecut, Teodor Florescu a fost acuzat că, tot pentru a se sustrage de la plata TVA și a impozitului pe profit, s-a implicat împreună cu alte persoane în organizarea unui circuit fictiv de documente, prin care au fost înregistrate achiziții fictive de servicii, dar și de terenuri, prejudiciind bugetul de stat cu aproximativ 23 de milioane de euro. Florescu a stat atunci în arest pe parcursul lunilor iulie și august.

Citeste si: PSD e lovit de un SCANDAL SEXUAL: Un lider al partidului, filmat cu două tinere / VIDEO 18+

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.