Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția UDMR după decizia CCR privind alegerile locale

udmr

Uniunea Democrata Maghiara din România considera 'fireasca, normala' decizia Curtii Constitutionale în privinta alegerilor locale, având în vedere ca nu a existat niciun element de neconstitutionalitate, a declarat, miercuri, liderul grupului senatorial UDMR, Tanczos Barna.

'Din punctul nostru de vedere, al UDMR, este o decizie fireasca, normala. Din punctul nostru de vedere nu a existat niciun element de neconstitutionalitate. Pe de alta parte, era absolut imposibil ca în momentul de fata sa reluam toate procedurile de organizare a alegerilor. Suntem în plina campanie electorala la alegerile locale. Din punctul nostru de vedere, daca aceasta decizie se confirma si printr-un document oficial, este o decizie fireasca', a precizat Tanczos Barna.

Curtea Constitutionala a României a respins miercuri sesizarea privind unele prevederi din Legea alegerilor locale, printre care si cele care arata ca este ales candidatul ce a întrunit cel mai mare numar de voturi în primul tur de scrutin. Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat ca exceptia pe art. 50 s-a respins ca neîntemeiata, iar cea pe art. 101 ca inadmisibila.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.