Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REACȚIE Crin Antonescu la stenogramele DNA în care îi este pomenit numele/ audio

anto crin

Fostul președinte al PNL a replicat la stenogramele în care îi este pomenit numele alături de premierul Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu, Sebastian Ghiță și fostul președinte al PNl Prahova, Adrian Semcu, actual vicepreședinte al CJ Prahova reținut azi de procurorii DNA în Dosarul cumnatului premierului, Cristian Herțanu.

Citește și: STENOGRAME INCENDIARE Numele lui Crin Antonescu, alături de Victor Ponta: Am vorbit cu Crin

Crin Antonescu a declarat pentru stiripesurse.ro că relatările din stenograme sunt corecte, dar că a fost vorba strict de discuții politice despre stabilirea candidaturilor pentru alegerile locale din cadrul USL:

*****

Crin Antonescu - E foarte corectă discuția de acolo - Domnule eu știu că Ghiță are intere la Pahova. Eu discutam totul în plan politic și în discuția cu Ponta pe care eu o relatez - foarte probabilă, e aproape corectă relatarea relatarea asta, este că eu am discutat cu Ponta și i-am spus Domnule la Prahova eu iau unul sau altul - adică candidatura la Consiliul Județean sau la Primărie pentru că dacă vă uitați în text eu spun mai departe citându-mă cumva ”pentru că la Primăria avem oricum viceprimar, pe Cătălina, pentru că am organizația Ok și pe județ nu prea avem și aș vrea să o întăresc cumva și de aia aș prefera președinte de consiliu județean”. Mă rog... până la urmă nu am luat nimic.

Deci eu dacă am vorbit cu Semcu despre asta am vorbit, despre candidaturi, despre lucrurile politice. Nu am avut nici o discuție cu el despre vrun contract... asta așa ca să aveți relatarea corectă apropo de contracte.

Întrebare - Atunci de ce apare numele dumneavoastră, de ce țin procurorii neaparat să vă menționeze numele acolo?

Crin Antonescu - Păi na... așa sunt ei, înregistrează și dau stenograma, dar dacă chiar se citește cu atenție chiar ce spune Semcu, chiar dacă el spune într-un context pe care eu nu îl știu, se vede că e vorba de negociere pentru candidaturile politice și probabil că dacă se ia și data convorbirii probabil că era chiar data când se negociau astea, că eu cu Semcu nu am discutat altceva cu Semcu.

Întrebare - Dar la DNA v-au chemat, au cerut vreo lămurire?

Crin Antonescu - Nu, niciodată.

+

Crin Antonescu - Văd acolo că tu spui... Băi ori unul ori altul, ori primăria ori consiliul județean și repet... la nunță rezultă din text, iar acolo se face interpretarea în sensul de contracte, de ce voiau ăia să discute... că era vorba de două contracte că nu am habar de asta și binențeles Nu m-a întrebat nimeni nimic.

****

Crin Antonescu - Nici nu îmi mai aduc aminte vă dați seama, dar probabil că dacă am discutat ce vorbește Semcu, probabil că... el era președinte de organizație încă atunci și îl țineam la curent cu negocierile. Că i-am spus că i-am zis lui Ponta că Băi eu nu mă las - ori unul din două, ori județul, ori primăria și că eu îi spuneam lui Semcu... pentru că într-adevăr eu preferam județul pentrucă primarul din Ploiești... Volosevici parcă era după un mandat, nu stătea prea rău, noi nu aveam nici candidat... și până la urmă nu am uat nimic la Prahova pentru că a fost o combinație... am luat Ilfovul și în sfârșit... Dar e clar că eu la asta m-am referit dacă am avut o discuție cu Semcu și nicidecum la altceva, nu am vorbit niciodată despre vreun contract cu Semcu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.