Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţia dură a Rusiei după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică

Curierul National
rusia coreea de nord

Federaţia Rusă a condamnat luni cele mai recente lansări de rachete ale Coreii de Nord, dar a îndemnat totodată comunitatea internaţională la reţinere, informează RIA Novosti şi Reuters, scrie agerpres.ro

"Fără îndoială, condamnăm (recentele lansări de rachete) şi suntem îngrijoraţi de evoluţia evenimentelor. Totodată, îi îndemnăm şi pe partenerii noştri, cu care colaborăm în această problemă, să manifeste reţinere", a declarat ministrul-adjunct al afacerilor externe al Rusiei, Vladimir Titov, citat de RIA Novosti. 

Coreea de Nord a lansat luni în jurul orei locale 05:39 o rachetă balistică din regiunea orientală Wonsan, de pe coastă, către est, a anunţat armata sud-coreeană. Statul-major interarme sud-coreean apreciază că a fost o rachetă Scud, cu rază scurtă de acţiune. Traiectoria acesteia s-a încheiat la circa 450 de kilometri, în Marea Japoniei. 

Aceasta a fost a noua rachetă lansată de Coreea de Nord anul acesta. Din 10 mai, când a început mandatul noului preşedinte sud-coreean, Phenianul a efectuat trei noi lansări de rachete. Pe 21 mai, nord-coreenii au testat o rachetă cu rază medie de acţiune Pukguksong-2, iar sâmbătă au efectuat un test cu o rachetă sol-aer ghidată de tip KN-06.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.