Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Relaţiile turco-germane şi cele dintre Turcia şi UE se vor îmbunătăţi în 2018, crede un consilier al lui Erdogan

sputnik
Erdogan

Relaţiile Ankarei cu Germania, stat aliat NATO, ar urma să se îmbunătăţească, asemeni relaţiei de ansamblu cu UE, începând de anul viitor, ceea ce va duce la o creştere a exporturilor şi turismului turce, a declarat principalul consilier economic al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, Cemil Ertem, pentru Reuters. “Mă aştept la mai mult calm cu Germania după alegerile (germane – n.r.) din 24 septembrie. Mă aştept la o reducere a tensiunilor”, a explicat Ertem.

Relaţiile turco-germane au fost supuse la presiuni după ce Erdogan a lansat o adevărată epurare în administraţia publică, în urma tentativei de puci de anul trecut. Berlinul a criticat arestările în masă, a refuzat să extrădeze persoane despre care Ankara susţine că au fost implicate în puci şi a cerut eliberarea celor aproximativ 10 cetăţeni germani reţinuţi în ultimele luni. “Relaţiile Turciei cu Uniunea Europeană vor fi reparate rapid din primul trimestru al lui 2018. Cred că exporturile Turciei în UE vor creşte în continuare”, a afirmat Ertem.

Îmbunătăţirea relaţiilor cu UE va duce şi la un “an foarte bun” pentru turism, în 2018, a adăugat el. Numărul turiştilor europeni care vizitează Turcia a scăzut din motive de securitate în ultimii ani. Ertem estimează că economia ţării va creşte cu aproximativ 5,5% - 6% anul acesta şi cu 5%-7% anul viitor, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.